İstanbul

Mitsubishi Electric'ten Sanayi 4.0'a uyumlu yeni ürün

12:47 09 Mayıs 2017
Mitsubishi Electric'ten Sanayi 4.0'a uyumlu yeni ürün

Mitsubishi Electric, Sanayi 4.0'a uyumlu yeni ürünü Panolu Inverter Çözüm Platformu'nu kullanıcılarına sunuyor.

Şirket açıklamasına göre, Mitsubishi Electric, Sanayi 4.0'a uyumlu Panolu Inverter Çözüm Platformu ile yenilikçi otomasyon sistem çözümlerini tek çatı altında topluyor. Dış kabini Türkiye'de üretilecek platform, endüstriyel tesislere ve alt yapı projelerine kısa sürede devreye alma imkanı tanıyor.

Fan, pompa, kompresör, klima santrali, değirmen, konveyör, vinç, kırıcı, karıştırıcı ve açma-sarma uygulamaları gibi pek çok farklı prosesin otomasyonunu çok daha pratik ve verimli bir şekilde gerçekleştirme imkanı tanıyan Panolu Inverter Çözüm Platformu, içinde bulunan hazır çözüm parametreleri ve programları sayesinde ek donanım ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

Bu platform panolu inverter çözümünün yanı sıra PLC kontrol sistem çözümü, düşük harmonikli çözüm, fren ünitesi ve fren direnci çözümü, pano soğutma sistem çözümü gibi alanları da içerecek şekilde komple çözüm sunabilen bir alt yapıya sahip. Ayrıca geniş opsiyon yelpazesi ve modüler yapısı sayesinde tesisler ve projelerin ihtiyaçları doğrultusunda ister tek tek ister gruplar halinde tercih edilebiliyor.


- EN 61439-1/2 tip test standartlarında modüler pano sistemi


Mitsubishi Electric'in yeni platformu, EN 61439-1/2 tip test standartlarına uygun bara sistemleri ve aksesuarlarıyla donatılmış, montaj talimatlarına göre üretilmiş, kısa devre ve sıcaklık artışı testlerinden geçmiş modüler bir tasarıma sahip. Şirketin üst düzey kalite anlayışıyla geliştirilen platform, yüzde 95 nemli ortamda ve -10 derece ya da 50 derece ortam sıcaklığında bile kayıpsız çalışma özelliğine sahip IP21'den IP54'e kadar uzanan geniş pano IP seçeneği sunuyor.

Ayrıca yüksek emiş kapasiteli fan ve fan modülüne sahip tepe havalandırma sistemi ve kaynaksız iskelet yapısı ile kusursuz topraklama sürekliliği imkanı tanıyor.

Sabit mıknatıslı (permanent magnet) ve asenkron motorlar için benzersiz motor tanıma, V/f ve vektör kontrolü çalışma, açık ve kapalı çevrim vektör kontrolü, hız, tork ve pozisyon kontrolü ile çalışma gibi uygulamalara göre geliştirilmiş standart özellikler barındıran Panolu Inverter Çözüm Platformu, bu sayede yüksek proses uyumu sağlıyor.

Kaldırma, yürütme ve pozisyonlama fonksiyonlarına sahip A800 serisi inverterler ile güçlendirilen panolu inverter çözümleri, yüzde 250 aşırı yüklenme kapasitesi, gelişmiş frenleme kabiliyeti ve kapalı çevrim çalışma özelliklerini taşıyor. Gelişmiş fan pompa fonksiyonlarına sahip F800 serisi inverterler ile güçlendirilmiş panolu inverter çözümleri ise PID teknolojisiyle "mükemmel" debi, basınç ve sıcaklık kontrolü özelliklerini taşıyor.

Platform, vinç, açma-sarma ve asansör uygulamaları için geliştirilmiş özel fonksiyonları sayesinde geleneksel frekans inverterlerinden çok daha fazlasını sağlayan yeni inverter serisi A800 Plus ile daha da güçlü hale getirilebiliyor.


- Kolay bakım, bağlantı ve uzaktan erişim imkanı


Panolu Inverter Çözüm Platformu, gerçek zamanlı veri izleme, USB'ye uzun dönem veri kaydı yapabilme, dahili önleyici bakım ve gelişmiş hata geçmişi takibi gibi özellikleriyle bakım maliyetlerini ve durma sürelerini azaltıyor.

Web Server ya da Wi-Fi üzerinden istenilen yerden kolay erişim imkanı sunarak çalışma durum bilgisi, parametre ayarları ve alarm izleme işlemlerini uzaktan erişimle gerçekleştirme imkanı sunan platform, CC-Link, Profibus, Profinet, EtherCat, Ethernet-IP, DeviceNet, Can Open, Lonworks, Modbus-RTU, Modbus TCP/IP, BacNet ve BacNet IP haberleşme seçenekleriyle uyum sağlıyor.

Gelişmiş enerji tasarrufu monitörü bulunan Panolu Inverter Çözüm Platformu, hızlı ve kolay kurulum, devreye alma ve arıza teşhisine imkan tanıyor. Mini-B USB programlama portuna sahip platform, USB 2.0 hafıza kartı ile inverter parametrelerini ve PLC programını kopyalayabilme, inceleyebilme, trend alabilme ve bilgileri taşıyabilme fırsatı sunuyor.

Platformun entegre acil stop (SIL2) fonksiyonu yüksek emniyet sağlarken, parametrelere ve dahili PLC'de yer alan programa erişim engelleme özelliği özel bilgileri koruyarak güvenliği artırıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.