İstanbul

İstanbul'da "insan kaçakçılığı" operasyonu

11:17 20 Aralık 2017
İstanbul'da "insan kaçakçılığı" operasyonu

İstanbul Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen operasyonlarda, yasa dışı yollarla Türkiye'ye gelen ve Meriç nehri üzerinden Yunanistan'a kaçmak isteyen 115'i Pakistan, 34'ü Suriye uyruklu kişi yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan göçmen ve sığınmacıların, Edirne'de Meriç nehri üzerinden botlarla Yunanistan'a geçiş yapacağı ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Göçmen ve sığınmacıları taşıyan minibüsleri takibe alan ekipler, farklı zamanlarda 4 minibüsü Çatalca'da durdurdu. Jandarma ekipleri, minibüslerde 115 Pakistan uyruklu kişiyi yakaladı.

İran üzerinden Türkiye'ye geldiği değerlendirilen göçmenlerin, yaklaşık 1 aydır Fatih-Aksaray bölgesinde kaldıkları belirlendi.

- Kaçak göçmenlerden kişi başı bin 500 dolar almışlar

Operasyonlarda, kaçak göçmenlerden kişi başı bin 500 dolar aldıkları tespit edilen 17 yaşındaki Pakistan uyruklu organizatör ile 2'si amca-yeğen olduğu belirtilen 6 Türk vatandaşı organizatör gözaltına alındı.

Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ayrıca, araçlara el konulurken, kaçak göçmenler ve organizatörlere toplamda yaklaşık 500 bin lira idari para cezası uygulandı.

- Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 34 Suriyeli yakalandı

"İnsan kaçakçılığı" ile ilgili bir başka operasyonda ise deniz yoluyla Yunanistan'a kaçmak isteyen, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 34 Suriye uyruklu kişi Silivri'de yakalandı. Bu kişilere organizatörlük yaptığı belirlenen ve 4 ayrı suçtan aranan 1 kişi tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından aç ve susuz halde yakalanan göçmen ve sığınmacılara yardım eli uzatılarak, yemek ikramı yapıldı.

Yasal işlemleri tamamlanan göçmen ve sığınmacılar, Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.