İstanbul

Nakliyat-İş Sendikası üyelerinden "yıkım" protestosu

16:02 08 Ocak 2018
Nakliyat-İş Sendikası üyelerinden "yıkım" protestosu

Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyeleri, Zeytinburnu'ndaki Nakliyeciler Sitesi'nin yıkılmasına tepki gösterdi.

Sendikanın Aksaray'daki binası önünde bir araya gelen grup üyeleri, çeşitli sloganlar atarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Saraçhane'deki Başkanlık binasının önüne kadar yürüdü.

Eyleme, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ile İBB Meclisi'nin CHP'li üyeleri de destek verdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, işçilerin eylemine destek olmak için geldiğini söyledi. Konunun takipçisi olacaklarını dile getiren Yılmaz, gerekli girişimleri yapacaklarını kaydetti.

İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever de Nakliyeciler Sitesi konusunun ilk günden itibaren takipçisi olduklarını belirtti.

Nakliyecilerin, İstanbul'un yükünü taşıdığını ifade eden Gülsever, "Arkadaşlarımızla sürekli olarak dayanışma ve bilgi aktarımı içerisinde olduk. Buranın riskli alan ilan edilmiş olması, her şeyin keyfice yapılacağı anlamına gelmiyor." dedi.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ise sitenin 1978 yılında faaliyete geçtiğini anlatarak, "Aslında bizim de değerlendirmelerimize göre burası ömrünü tamamlamış bir site. Buranın taşınması gerekiyordu. Yıllardan beri de buranın taşınması gündemde. 2008 yılında TOKİ tarafından Hadımköy'de bir arazi yeni bir site için kamulaştırıldı. Ama oranın rant değeri artınca herhangi bir şey yapılmadı." ifadelerini kullandı.

Küçükosmanoğlu, binlerce kişinin işsiz kaldığını, Hadımköy'de acilen bir sitenin yapılması gerektiğini belirterek, İBB'nin de bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından gruptakiler, dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.