İstanbul

Dilenci çocukları hep neden uyur! Şok olacaksınız

09:50 08 Mayıs 2018 50 Yorum Var
Dilenci çocukları hep neden uyur! Şok olacaksınız

Sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayılan bir yazı, her zaman gördüğümüz bir sahnenin gerçek yüzünü gözler önüne seriyor. İşte dilendiricilerin kucaklarında çocukların neden uyuduğu gerçeği.

İstanbul'da Metro istasyonu yakınında yaşı tam olarak belli olmayan bir kadın. Kadının saçı karışık ve kirli, başını kederli bir şekilde öne eğmiş. Yanında bir çanta. İnsanlar çantaya para atıyor. Kadının kucağında uyuyan iki yaşında bir bebek. Bebek, kirli giysiler içinde habersizce uyuyor. Yoldan geçen sayısız insan ona para veriyor. Kötü bir niyeti olduğunu düşünmeden, her zaman cebindeki son kuruşu ve üzerindeki son kıyafeti hayırlı bir iş yaptığını düşünerek vermeye hazır olan insanlar. Bir ay boyunca bir dilencinin yanından geçtim. Bunun çete kontrolünde bir aldatmaca olduğunu bildiğim için dilenciye para vermedim. Bir ay sonra dilencinin önünden geçerken aniden bir şey fark ettim. Her zamanki gibi pis bir eşofman giydirilmiş bebeğe baktım. Sabahtan akşama kadar kirli bir metro istasyonunda bir çocuğun bu kadar sakin durmasını garipsedim. Bebek uyuyordu. Ağlamıyordu, hıçkırmıyordu veya bağırmıyordu, sadece başını annesinin dizlerine gömmüş uyuyordu.

Ben bir ay boyunca dilencinin kucağındaki bebeği bir kere bile uyanık görmedim! Dilencinin dizlerine gömülü olan bebeğin yüzüne baktım ve içimde beliren kuşku daha da arttı. Gözlerimi bebeğe dikerek dilenciye sordum: “Neden sürekli uyuyor?” Dilenci beni duymamış gibi yaptı. Gözlerini indirdi ve yüzünü perperişan ceketinin yakasına sakladı. Soruyu tekrarladım. Kadın tekrar yukarı baktı. Ardından arkamdaki bir yere iğrenmiş bir şekilde baktığını fark ettim. Bas git, diye mırıldandı. Ben adeta çığlık atar gibi “neden sürekli uyuyor?” diye sordum bir daha. Arkamdaki kişi omzuma elini koydu. Arkamı döndüm. Yaşlıca bir adam, tasvip etmeyen bir tavırla bana bakıyordu:

Ondan ne istiyorsun? Ne kadar zor bir hayat yaşadığını görmüyor musun?”

Eh… Cebinden biraz para aldı ve dilencinin çantasına attı. Adam omzumdan elini çekti ve metro istasyonundan dışarı çıktı. Ertesi gün bir arkadaşımı aradım. Arkadaşımdan bu işin bariz bir şekilde organize edilmiş olduğunu öğrenmeyi başardım. Kullanılan çocukların alkolik ailelerden “kira”landığını veya en basit deyişiyle kaçırıldığını öğrendim. Bebeğin bütün gün uyuması için bu kişiler tarafından ona votka ya da uyuşturucu verildiğini de şaşkınlıkla dinledim. Tabii ki, çocukların vücutlarının böyle bir şok ile baş etmesi mümkün değildir, bu yüzden çocuklar genellikle ölür. En korkunç şey ise – bazen bu çocuklar “iş günü” içerisinde ölür. Ve sözde annenin akşama kadar kucağında ölü bir çocuğu tutması gerekir. Bu bir kuraldır.

Ertesi gün aynı metro istasyonunda yürürken gazeteci kimliğimle konuşmaya hazırdım. Kadın aynı yerde oturuyordu ve kucağında dünkünden farklı bir bebek tutuyordu. Bu korkunç gerçeği görün!

Dilencilerin kucağındaki çocukların neden sürekli uyuduğunu artık biliyorsunuz.

YORUMLAR

50 Yorum Var
  • Tfffgh 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçma Çok saçma
    Cevapla
  • Akuma 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir cok cocuk çalınıyor idam
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bayburt bu konuda örnek alınmalı müslüman dilendirmez cemiyeti var hayır yapacaklar oraya veriyor. Bu cemiyet gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor dilenen insanlara para vermeyin kuranıkerimde bakara suresinde gerçek ihtiyaç sahipleri isterken utanırlar onları siz bulun diyor ayette
    Cevapla
  • Devlet 5 yıl önce Şikayet Et
    Sorumluların niçin gereğini yapmadığını ve üç kuruş para cezası ile işi savsakladığını görünce daha çok kızıyoruz ama kimse görmese de Allah görüyor ve birgün hepsinin cezasını verecek.
    Cevapla
  • Iman 5 yıl önce Şikayet Et
    Iyilik yapmak istiyorsaniz aile fertlerine yapiniz.Fazla paraniz kalirsa komsulariniza.Yine kalirsa sokak insanlariniza.Yine kalirsa ilcenize ilinize iyilik yapin.Tanimadiginiz insanlara sadaka vermeyiniz.Herkesin yeteri kadar tanidigi ihtiyac sahibi insanlar vardir.Yoksa hir mafyaya yardimnedersini ve gunaha girersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.