İstanbul

Cinayet gibi kazaya 8 ayda tahliye!

11:01 30 Kasım 2018 33 Yorum Var
Cinayet gibi kazaya 8 ayda tahliye!

Kaldırımda yürüyen iki kız kardeşin ölümüne neden olan sürücü Dursun Hazır’a mahkeme iyi hal uygulayarak cezasını 5 yıl 10 aya indirdi. 8 ay hapishanede tutuklu kalan Dursun Hazır kararın ardından tahliye edildi.

Pendik Köprüsü’nde 18 Temmuz 2017 yılında meydana gelen kazada, iddiaya göre aşırı hız yapan müteahhit Dursun Hazır’ın (42) kullandığı otomobilin tekerleği kaldırıma çarpınca kontrolden çıktı. Otomobil önce yol kenarında hatalı park eden Ahmet Oymaağaç’ın aracına çarptı. Daha sonra kaldırımda yürüyen Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Tuğba Özdemir (21) ile Eskişehir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Tuğçe Özdemir’e (20) çarptı. Kazada ağır yaralanan Tuğba Özdemir olay yerinde hayatını kaybetti. Tuğçe Özdemir ise kaldırıldığı hastanede 21 gün sonra öldü. Kazanın ardından Dursun Hazır ile yol kenarına hatalı park yapan Ahmet Oymaağaç hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

ARKADAN BİR ARABA VURDU İDDİASI DA YALAN ÇIKTI

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ifade veren sanık Dursun Hazır, “Taşlıbayır’dan Pendik istikametine doğru giderken kırmızı ışıkta durdum. Hareket etmemle birlikte beyaz renkli bir araba bana sol arka taraftan vurdu, aracım hızlandı, direksiyon hâkimiyetini kaybettim. Sol tarafta bariyerlere vurdum. Bu aşamadan sonrasını hatırlamıyorum. 44 senelik şoförüm, bugüne kadar hiç kaza yapmadım” dedi.

Yapılan MOBESE kamera incelemelerinde Dursun Hazır’ın ifadesinde bahsettiği “beyaz renkli bir aracın vurduğu” iddialarına ilişkin bir kayıt bulunamadı. Hazırlanan ilk bilirkişi raporunda “Dursun Hazır asli kusurlu, sanık Ahmet Oymaağaç tali kusurlu, hayatını kaybeden Tuğba ve Tuğçe Özdemir kardeşler ise kusursuz” bulundu. Mahkeme, Hazır’a suç tarihinde asli ve tam kusurlu iki kişinin ölümüne sebebiyet verme eylemi nedeniyle 7 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme sanığa iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 5 yıl 10 aya indirdi. Kararın ardından 8 ay hapishanede tutuklu kalan Dursun Hazır tahliye edildi. Ahmet Oymaağaç hakkında ise suç unsuru bulunamadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Kazada ölen iki kızın babası Yılmaz Özdemir “Benim iki kızımı öldürdü. Ancak 5 yıl ceza aldı ve 8 ay hapiste kalıp tahliye edildi. Yüksek ceza alması için silahla mı öldürmesi gerekiyor” dedi.

 

YORUMLAR

33 Yorum Var
  • kerim 5 yıl önce Şikayet Et
    Adalet memlekette işlemiyor iyi hal nedir arkadaş ortada 2 can var babaya anneye sordun mu iyi halden bırakalım mı diye onun iyi hallinden acılı aileye ne faydası var
    Cevapla
  • serbest mi 5 yıl önce Şikayet Et
    aynısı karar verenin evladına olsa nasıl olurdu
  • xray 5 yıl önce Şikayet Et
    olayın neresinden bakarsan bak facia. hakim iyi niyeti neye göre bakmış. bir tek kasıt yok. mütahit müttahit mütait aman ne fark eder daire sözü verdi galiba...
    Cevapla
  • Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    15 yila kadar hapsi isteniyor ama 7 yil ceza aliyor, sonra bu ceza mahkemenin iyi hal uygulamasi ise 5 yil 10 aya düstükten sonra daha 10 ayi tamamlamadan 8 ayda saliveriliyor. Simdi sen gel benim ülkemde adalet var de.
    Cevapla
  • Adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle adalet olmaz. Böyle olursada adalete güven olmaz.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bi de işin için de yalan var. Allah kimseyi bu hale düşürmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.