İstanbul

Dolandırıcıların tuzağına düştü, 15 bin 800 TL'den oldu!

11:19 04 Mart 2020 8 Yorum Var
Dolandırıcıların tuzağına düştü, 15 bin 800 TL'den oldu!

İstanbul Sultangazi'de akılalmaz bir olay meydana geldi. Dolandırıcıların tuzağına düşen esnaf Suat Küçük'ün mobil bankacılık hesabından, telefonuna gönderilen virüsle 15 bin 800 TL'si çekildi. Küçük, savcılığa başvurdu

Sultangazi'de esnaflık yapan Suat Küçük, telefonunda yüklü olan mobil bankacılık uygulamasına giriş yapıp işlem yapmak istedi.

Hesabının bulunduğu bankanın mobil uygulamasına giriş yapamayan Küçük, hesabından para çekildiğini fark etti. Bankanın müşteri hizmetleri ile iletişime geçen Küçük, başkaları tarafından hesabından yaklaşık 15 bin 800 TL çekildiğini öğrendi.

Küçük'ün farkında olmadan telefonuna gelen virüslü mesajı tıkladığı ortaya çıktı. Hesabını donduran Küçük, soluğu savcılıkta aldı.

"BANKADAKİ HESAPLARIMI HEMEN DONDURDUM"

25 Ocak Cumartesi günü işlem yapmak için cep telefonundaki mobil bankacılık uygulamasına giriş yapmak istediğini, ancak giriş yapamadığını belirten Suat Küçük, şunları kaydetti: 

"Cep telefonuma gönderilen virüsten dolayı bir 3'üncü şahsın kartımı kullandığını fark ettim. Hemen bankayı aradım. Bankadan bana kredi kartımın bir başkası tarafından kullanıldığı söylenerek, beni devre dışı bıraktıklarını ilettiler. Benim kredi kartım dolar üzerinden bir başka vatandaşa gönderim yapıyor. 5 defa ayrı şekilde 

500 dolar, 1 defa da 600 TL gönderim yapılıyor. Çalışmış olduğum banka, bunun muhasebeleşeceğini söyledi. Ben bankaya 'Bana gelmeyen bir şifreden dolayı kredi kartımı kullanan şahıslar istediği gibi kullanabiliyorsa bizim burada hükmümüz nedir, borcu ödemek midir? Yoksa bankanın bize verdiği talimatlara boyun eğmek midir' diye soruyorum."

"Telefonuma gelen virüs, mesajlar arasına düşmüş olabilir. Fark etmeden biz onu kabul etmişiz. Kabul ettiğimiz zaman cep telefonumuz şahısların eline geçiyor" diye Küçük şöyle devam etti:

"Şahıslar bunu istediği gibi kullanabiliyorlar. Ben müdahale etmeye kalktığımda telefonum kullanılmaz hale geliyor. Virüs onların ellerinde olduğundan dolayı telefonu istediği gibi kullanabiliyorlar. Biz buna bir şey yapamadık. Fark edince hemen bankayı aradık. Banka hesaplarımızı dondurduk. Cumartesi olmasından dolayı, banka bana pazartesi günü gidip dilekçe vermemi söyledi. Gittim dilekçe verdim. Şu anda benim hesabımdan çekilen para bana karşı ret gösteriyor. Şimdi ne yapacağız? Banka benim güvencemi niye sağlamadı? 1 defa 600 TL İstanbul içi çekim yapılıyor. 5 defa 500 dolar gönderimi yapılıyor. Bu da Estonya'da bir hesaba yapılıyor. 6 defa çekim yapılmış. Bana hiç mesaj gelmedi. Kullanmış olduğum kartın limiti 65 bin TL'dir. Yaklaşık 15 bin 800 TL kartımdan çekildi."

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • suat küçük 3 yıl önce Şikayet Et
    değerli mümin kardeşlerim her kim gaflete düşerde bi başkasinin malına gasp ederse bilsinki cehennem onları bekler Allah her şeyi af ederim kul hakkı benden değil o kuldandır ondan helallik almadan cennet yüzü göremezsin benim hesabımdan çalan sahsi ve banka yetkilisi af etmeyeceğim kahhar ismi ile cennem ateşi bol olsun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kobra destroyer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işlerin üzerine sonuna kadar gidilmese bu sorunlar çözülmez.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Türkcahit 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar dikkat edin kullanıcı hesabınızla üye olduğunuz siteleri hekleyip başkasının kartıyla alışveriş yapıyorlar. Bu şekilde hedef şaşırtıyorlar ve yakalanmıyorlar.sonrada hakim sizden suçsuz olduğunuzu kanıtlayacak delil istiyor ki bunu sağlamanız için kılı kırkta yarsanız hata delilde sunsanız hakimlerde sürekli değiştiğinden ve bilişimle ilgili yetersiz kadrolardan dolayı başlarından savıp hüküm veriyor. yani dolandırlılmaktan daha kötüsünü yaşadım hem olmayan param avukatlara gitti hemde suçsuzken dolandırlılıp birde hüküm yedim. Allah(c.c) olan inancım beni ayakta tuttu tutuyor.Gerisinden alacaklıyım.
    Cevapla
  • Greenpeace 4 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi akıllı telefonlara da virüs bulaşır, paralı iyi bir koruma almanız şart. Benim bankam ara sıra beni uyarıyor virüs programım olmadığı zaman. İkinci konu bankaların mobil uygulamalarından giriş yapınız google dan banka ismi ile giriş yapmayınız yada size gelen bir mesajdan giriş yapmayınız. Hukuki sorumluluk burada müşteriye ait gibi görünüyor,bankanın sorumluluğu sadece 24 saat içinde bildirim yapıldığında sigorta kapsamındaki kadardır.Bu vatandaşımız biraz da geç kalmış olabilir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Cezalarımız caydırıcı olmayınca bu işler sıradan hale geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.