İstanbul

Bina yöneticisinden koronaya karşı ‘kürdanlı’ önlem

12:05 23 Mart 2020
Bina yöneticisinden koronaya karşı ‘kürdanlı’ önlem

İstanbul Eyüpsultan’da bina yöneticisi Mahmut Yılmaz, koronavirüse karşı mücadele için aldığı tedbirlerle dikkat çekti.

Bina sakinleri kürdanla şifresini yazdıkları kapıları peçete ile açıp, girişte ellerini dezenfekte ediyor. Asansöre binerken de düğmelere basmak için kürdan bulunuyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) mücadele için yetkililer bir dizi tedbirler almış ve vatandaşların sağlık açısından dikkatli olmalarını istemişti. Bunun üzerine Eyüpsultan’da bulunan bir binanın yöneticisi Mahmut Yılmaz, aldığı kararla binaya giriş çıkışlar konusunda dikkat çeken tedbirlere başvurdu. Binanın girişine ve asansörün kapısına strafor köpük üzerine kürdanlar koyan Yılmaz, vatandaşların düğmelere dokunmalarını engelledi. Ayrıca bina girişine koyduğu peçete ile kapıyı açıp içeriye giren vatandaşlar için içeriye dezenfektan da bırakıldı. Bu tedbirlerle bina sakinlerinin ellerini hiçbir yere sürmeden evlerine girebildiğini söyleyen Yılmaz, amacının hiç kimseye kimseden virüs bulaşmaması olduğunu belirtti. Binada oturan yaşlı vatandaşlar ise uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Bir canı bile kurtarabilirsek önemli”

Herkese örnek olması gereken bir uygulamaya imza atan bina yöneticisi Mahmut Yılmaz, “Yaşlılarımız var binada o yüzden önlem almak istedik. Hiçbir şekilde kapının zillerine, asansörün düğmesine ve kapı kollarına temas etmeden evlerine güvenli bir şekilde giriyorlar. Bizim amacımız kimseye kimseden virüs bulaşmasın. Bir canı bile kurtarabilirsek bizim için önemli” dedi.

YORUMLAR

  • pöh 4 yıl önce Şikayet Et
    Kürdanları oraya nasıl sapladın, virüslü ellerinle mi? Virüsün hep başkalarında olduğunu düşünüyor, hiç kendimizde var mıdır acaba diye tedbirli davranmıyoruz.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Millet halkın sağlığa düşünüyor sizler anca rencide etmeye uğraşıyorsunuz sizde Bir fikirler bulun millet sevinsin insan sağlığına hicmi değeriniz Yok sizlerozaman sürünmeye mahkumsun saygı duyun saygı yönetici böyle birşey bulmus
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.