İstanbul

İki çocukla pikniğe 789 TL ceza

16:41 11 Nisan 2020 4 Yorum Var
İki çocukla pikniğe 789 TL ceza

Koronavirüsle ile mücadele kapsamında yasak olduğu halde dün iki küçük çocuğunu alarak İstanbul Avcılar’daki sahile giderek piknik yapan Yusuf Demir’e 789 TL para cezası verildi.

Avcılar sahilinin de diğer sahil boyunda olduğu gibi yürüyüş, piknik ve spor amaçlı olarak kapatılması ardından hemen yanındaki Şehit Asteğmen Mustafa Burcu Parkı’na gelenler gün boyu polis tarafından aralıklarla uyarılarak evlerine gitmeleri çağrısı yapıldı. Buna karşılık güneşli havayı görünce dün saat 15.40 sıralarında özel otomobili ile eşi ve bir yakını ile gelen Yusuf Demir, yere serdikleri örtünün üzerine oturarak, yanlarında getirdikleri çay ve yiyeceklerle piknik yapmaya başladı.

Bu sırada denetim yapan Avcılar Emniyet Müdürlüğü asayiş ekibi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine aykırı olarak küçük yaştaki iki çocuğun da buraya getirildiğini belirledi. Yusuf Demir, yanına gelen polislere, çocukların sadece markete gitmelerinin yasak olduğunu öne sürdü.

Görevli polisler, bu kararın 1 hafta önce alındığını, bütün televizyon ve haber kanallarında duyurulduğunu belirterek Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca tutanak tuttu. Polisler, yasağı bilmemenin yasalar önünde mazeret kabul edilmediğini Demir’in istediği takdirde daha sonra buna itiraz edebileceğini söyledi.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri sık sık sahil kenarında araçlarını park edenleri araçlarını kaldırmaları ve buradan uzaklaşmaları yolunda anonslar yaptı.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • ali38hatay 4 yıl önce Şikayet Et
    yarın gene çıkın. hava alırısınız
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • caner 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş ceza kararlar halkın bizlerin milletimizin çocuklarımızın geleceğimizin devletimizin teminatı demektir bu insan hicmi haber dinlememiş sorumsuz kişi demekki
    Cevapla
  • Sadık 4 yıl önce Şikayet Et
    Duymamışmış, orada bir tek sen varsın bunu garipsemedin mi
    Cevapla
  • Ali haydar yemez 4 yıl önce Şikayet Et
    Toplumda bazılarının kurala uymama alışkanlığı var,cezayı yeyince yalana söyleme var. Çin gibi zorla içeri doldurarak kapıyı üzerine kilitleyeceksin böylelerine.Hindistan örneğinde yabana atılamaz.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.