İstanbul

Koronavirüsü atlatan hamile kadına inme indi

07:40 11 Mayıs 2021 -1 Yorum Var
Koronavirüsü atlatan hamile kadına inme indi

Koronavirüsü atlatan 13 haftalık hamile Zehra Korada isimli kadın inme geçirdi. Hastaneye yetiştirilen kadının beyninde atan pıhtı hastanede ameliyata alındı.

Koronavirüsü atlattıktan bir hafta sonra inme geçiren 13 haftalık gebe kadın, telafisi mümkün olmayan yola girmesine ramak kala hastaneye yetiştirildi. Beyninde pıhtı attıktan sonra sağ tarafını hareket ettiremeyen ve konuşamayan Zehra Korada'nın beynindeki pıhtı Kartal Doktor Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde yapılan ameliyatla alındı. Ameliyatı yapan Doç.Dr. Erdem Gürkaş "İzolasyondan çıktıktan sonra 1 hafta sonra bu olayı geçirdi. Muhtemel kovidle alakalı bir hadise. Kovidle alakalı bir pıhtı atma olayı." dedi.

Kartal'da yaşayan 2 çocuk annesi Zehra Korada, 5 yıldır evli olduğu eşiyle 3'üncü çocuklarını bekliyor. Yaklaşık 1 ay önce 34 yaşındaki kadın koronavirüse yakalandı. Zehra Korada, Kovid-19 ile mücadelesinde galip geldi, ancak testi negatife döndükten 1 hafta sonra beyninde pıhtı attı. Sağ tarafını hareket ettiremeyen kadın "Eşime seslenemedim, konuşamadım, hareket edemedim eşim ambulansı aradı" dedi.

AMELİYATLA BEYNİNDEKİ PIHTI ALINDI

Zehra Korada, ambulansla Kartal Doktor Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Nöroloji Bölümü İnme Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Erdem Gürkaş, 34 yaşındaki kadını ameliyata aldı. Başarılı geçen ameliyat sonunda beynin ana damarında atan pıhtı alındı. Pıhtının alınması ile sağ tarafındaki güç kaybı, konuşma ve iletişim becerileri de geri geldi. Kontrollerinin ardından 13 haftalık gebe olan Zehra Korada taburcu edildi.

"SESLENEMEDİM, KONUŞAMADIM EŞİM HEMEN AMBULANSI ARADI"

Zehra Korada "13 haftalık gebeyim. Birden gece sağ tarafımı hissetmedim. Ani gelişti direkt eşim 112'yi aradı. Seslenemedim, konuşamadım sadece böyle bakıyordum. Onlar anladılar hemen bir şey olduğunu. Sonrasını hatırlamıyorum. Müdahaleden sonra kendime geldim hemen" dedi.

"HASTANIN BEYNİNDEKİ ANA DAMARINDA BÜYÜK BİR TIKANIKLIK OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Zehra Korada'ya müdahaleyi yapan Kartal Doktor Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Nöroloji Bölümü İnme Merkezi Sorumlusu Doç.Dr. Erdem Gürkaş "Aniden gelişen bir bilinç kaybı, konuşma ve anlamada bozulma sağ tarafında komple güç kaybıyla geldi. İlk tetkiklerden sonra hastamızın beyninin ana damarında büyük bir tıkanıklık olduğunu gördük. İşleme aldık. Yaklaşık 45 dakikalık bir müdahalenin ardından beynin ana damarındaki pıhtıyı aldık" şeklinde konuştu.

"PIHTI ATMASI MUHTEMEL KORONAVİRÜSLE BAĞLANTILI"

Doç.Dr. Erdem Gürkaş "Bu hastamız 3 hafta önce covid geçirmişti. 1 hafta önce de izolasyondan çıkmıştı. İzolasyondan çıktıktan sonra 1 hafta sonra bu olayı geçirdi. Muhtemel kovidle alakalı bir hadise. Kovidle alakalı bir pıhtı atma olayı. Hastanın erken gelmesi çok önemli hasta gecikmiş olsaydı, hayatına yatalak olarak devam ediyor olabilirdi" diye konuştu.

"KORONA İLE MÜCADELE EDERKEN DİĞER SAĞLIK PROBLEMLERİNE DE HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Kartal Doktor Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Mehmet Mustafa Altıntaş "Biz korona ile mücadele ederken beraberinde diğer sağlık problemlerine de hizmet vermeye devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de 13 Mükemmeliyet Merkezi'mizden biri olan inme merkezimiz. Burada özellikle 6 - 8 saat içerisinde akut inme vakalarına ekibimiz ve donanımızla çok hızlı bir şekilde müdahale ederek, hem teşhis ve tanısını koyuyoruz, hem de tedavisini uyguluyoruz" dedi.

YORUMLAR

-1 Yorum Var
  • vatan sevdalısı 2 yıl önce Şikayet Et
    dsö,,nün paket tedavi proğramıyla,akşam sabah avuç avuç ilacı hastaya verirlerse olacağı bu çevremde kimseye içirmedim ne olduğu belli olmayan bu hapları
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Heya!.. Benim Yakınımda ilaç zararlı diye kullanmadı Yoğun bakıma düştü! Zor kurtardı!.
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    ne vasıfla
  • Yılmaz saygın 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün hasta müslüman kardeşlerimize geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun.Tedavi olmuş ne güzel.
    Cevapla
  • murat aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    inmeden korunmak istiyorsanız 1 tane sülük de olsa vucunuza enzim salgılamasına izin verinnn. Sülük sizi bir yıl boyunca felçten korur. gidip yıl boyu kan sulandırıcı ilaç içmekten iyidir.
    Cevapla
  • Örümcek 2 yıl önce Şikayet Et
    Erkekler için basit bir yöntem fakat bir bayan olarak yerde görsem midem bulanır tiksinirim, tenimde bir sülük düşünemiyorum bile
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.