İstanbul

Esenler’i kahve kokuları sardı

17:00 05 Aralık 2021
 Esenler’i kahve kokuları sardı

Esenler Belediyesi, Dünya Türk Kahvesi Günü’nde renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Düzenlenen etkinlikte, bugün dünya evine giren Özlem ve Murat çifti de hatırlık kahvelerini yudumladı.

Esenler Belediyesi, kültürümüzde önemli bir yere sahip olan ve kendine özgü pişirilme yöntemiyle tüm dünyada tanınan Türk kahvesi için keyifli bir etkinlik düzenledi. “Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır” mottosuyla düzenlenen etkinlikte kahve müdavimleri, kendileri için kurulan çadırda kahvelerini yudumladı. Vatandaşlara bin fincan kahvenin ikram edildiği etkinlikte, lezzetli Türk kahvesi pişirme tekniklerini işin ustaları anlattı. Ayrıca Dünya Türk Kahvesi Günü'nde yeni evlenen çiçeği burnunda Özlem ve Murat çifti kahvelerini yudumlarken, 40 yıldır aynı yastığa baş koyan Zeki ve Beyaz çifti ise mutluluk sırlarını paylaştı. Gelinin hazırladığı kahvenin içine koyduğu tuz, karabiber, pul biberin ardından damadın kahveyi yudumlaması renkli anlara sahne oldu. Etkinlikte Esenler Sanat Evi (ESEV) eğitmenleri, kahve ile ilgili şarkılar söyleyerek vatandaşların güzel vakit geçirmesini sağladı. Etkinliğe hayli ilgi gösteren vatandaşlar, kahve ve lokum ikramları eşliğinde sevdikleriyle birlikte koyu muhabbete daldı.

ELİMDEN ZEHİR OLSA İÇER

Bugün nikâh masasına oturan ve çok heyecanlı olduğunu belirten gelin Özlem Altuntaş, “Sevdiğim insana asla hazırlamak istemezdim tuzlu bir kahve ama elimden zehirde olsa içeceği için teşekkür ediyorum kendisine” dedi. Damat Murat Altuntaş ise, “Çok iyi, çok güzel mutluyum darısı inşallah diğer bekârların başına diyelim” şeklinde konuştu.

40 YILLIK HATIRI VAR

40 yıllık evli olan Zeki Şimşek, yeni çifte mutluluklar dilediğini belirterek, “Kahvenin 40 yıl hatırı vardır. Sizlere şimdiden mutluluklar dilerim ama evlilikte mutluluk, kahvenin yerine acı da olur, tatlı da. Hepsini bir tutacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Eşim tatlı ve acı da verse onu tatlı görüp geçiniyoruz. Hiç sıkıntımız olmadı bugüne kadar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.