İstanbul

Esenler’de Patates Festivali’ne büyük ilgi

09:24 13 Aralık 2021
Esenler’de Patates Festivali’ne büyük ilgi

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Esenler Niğde Patates Fesitvali’nde vatandaşlara patatesten yapılan 10 ton yiyecek ikram edildi.

Esenler’de lezzet şöleni yaşatan festivaller tüm hızıyla devam ediyor. Esenler’de bu kez sofraların baş tacı patates, “Esenler-Niğde Patates Festivali” ile damakları şenlendirdi, vatandaşlara patatesten yapılan yiyecekler ikram edildi. Eşsiz lezzetinin yanı sıra kullanım alanı genişliği ile sofraların vazgeçilmesi olan patatesten yapılmış patso, kumpir, çubukta patates ile mantı, musakka, dolma, köfte, ekmek, çorba, pilav, gözleme, tatlı ve dondurmadan oluşan 51 çeşit lezzet damakları şenlendirdi. Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen festivalde Recep Kaçmaz yöresel şarkılar seslendirerek vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Festivale Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yanı sıra Niğde Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, Yıldız Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Tuğrul Urhan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yağmurlu havaya rağmen yoğun katılımın olduğu festivalde vatandaşlar ikramları almak için metrelerce kuyruk oluşturdu. Renkli anların yaşandığı patates soyma yarışmasında ise Azize Kahraman birinciliği elde etti.

VAZGEÇİLMEZ LEZZETLERDEN BİRİ

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, festivale ilişkin şunları kaydetti:

“Anadolu’nun burum buram kokan her lezzetini Esenler’de buluşturmak üzere kendimize görev edindik. Geçtiğimiz günlerde Amasya elmasını, daha öncesinde Adıyaman’ın bademini bugün de Niğde’nin patatesiyle bu meydanı buluşturduk. Patates her çocuğun yemeye alıştığı lezzetlerden bir tanesidir. Bizim mutfağımızın vazgeçilmez en kıymetli lezzetlerinden bir tanesidir. Bizim toprağımızın bereketidir. Bu lezzetleri tanıtmak da bizim görevimizdir. Bu açıdan işte biz kentlerimizin hangi sembolleri ve lezzetleriyle tanıtılacağını bu meydanda Esenler halkımızla sohbet ederek buluşturmaya çalışıyoruz. Bu gerçekten anlamlı bir festival oldu.”

Niğde Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel ise “Festivalin ilkini Niğde’de yapmıştık. İkincisini burada yapıyoruz. Hem markalaşma hem de ürün çeşitliliğimizi artırmak için yaptığımız festivali desteklediği için Tevfik Göksu’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DONDURMAMIZ ÇOK TALEP GÖRÜYOR

Festival için Niğde’den gelen dondurma ustası Yasin Kürkçü, “Patates üretiminin merkeziyiz neden dondurması olmasın diye düşündük. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ndeki Gastronomi Bölümü hocalarıyla görüşerek patates ve elmadan dondurma yaptık. Mor, kırmızı patates ve misket elmasından dondurma üretiyoruz. Patatesi rendeleyip püre haline getiriyoruz. Dondurmamız çok talep görüyor” ifadelerini kullandı.

Festivalde vatandaşlara ekmek arası patates dağıtan Göksu’ya patatesli ve elmalı dondurma ikram edildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.