İstanbul

Rumeli Feneri Köyü’ne topluca bırakılan köpekler, köylüleri tedirgin ediyor

11:41 06 Ocak 2022 4 Yorum Var
Rumeli Feneri Köyü’ne topluca bırakılan köpekler, köylüleri tedirgin ediyor

Sarıyer’in Rumeli Feneri Köyü’ne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bırakılan köpekler köylülerin korkulu rüyası haline geldi.

İstanbul’da kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından Rumeli Feneri Köyü’ne bırakılan köpekler vatandaşlara saldırdığı iddia edildi. Çevresi ormanlık arazilerle çevrili olan köyde çok sayıda başıboş köpeğin olması ve her geçen gün bu sayının artıyor olması köylüleri tedirgin etti. Köpeklerin kadınlara ve çocuklara saldırdığı, bu nedenle artık vatandaşların evden çıkmaktan korkar hale geldikleri öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bu köpeklerin toplatılması ve barınaklara güvenli bir şekilde yerleştirilmesi için dilekçe yazan Rumeli Feneri Köyü muhtarı Serkan Gerçek, köpeklerin toplatılmadığını aksine her geçen gün daha da fazlalaşmaya başladığını söyledi. Vatandaşların korkulu rüyası haline gelen başıboş köpekler için sürekli kendisine müracaat edilerek bir çözüm üretmesini istediklerini söyleyen Gerçek, bu durumdan mustarip olduklarını ifade etti.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER SALDIRIYOR  

Rumeli Feneri’nin içinde olduğu durumun artık git gide bir kaos haline dönüştüğünü söyleyen köy muhtarı Serkan Gerçek, “Bizim köpeklerle ilgili bayağı büyük bir sıkıntımız var. Köyümüzde yaşayan çocuklara ve kadınlara saldıran köpekler getirilip köyümüze bırakılıyor. Maalesef, dışarıdaki hayvan severlerin bile buraya köpek bıraktıklarına şahit oluyoruz. Buradaki köpek sorunu çeteleşmeye kadar gitmiş durumda. Biz köpekleri toplattırmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduk ve dilekçe yazdık. Bu başvurumuz sonucunda gelip köpeklerin toplandığı söylendi ama köpekler hala mahalle aralarında ve okul çevrelerinde geziyorlar. Çocuklar okula giderken, kadınlar ise işlerine, bakkala ya da markete giderken bu köpekler saldırıyor. Bize verilen bilgi ise bu hayvanların ısırmadığı sürece müdahale edilemeyeceği yönünde. Ama bu köpeklerin ısırmayacağına dair bir kaide yok, sonuçta saldırıyorlar

“BÜYÜK ARAÇLARLA TOPLU BİR ŞEKİLDE BURAYA BIRAKILIYOR”

Sayın Cumhurbaşkanımız köpeklerle ilgili açıklamasını yaptıktan sonra, köpeklere zarar verilmeden toplatılması ve barınaklara yerleştirilmesi için dilekçemizi yazdık. Bunun sonucunda bize gelen yazıda ‘Geldik, müdahale ettik.’ Yazıyor ama dediğim gibi köpekler hala mahalle aralarında başıboş bir şekilde geziyor. Köpekler bilhassa gece saatlerinde büyük araçlarla toplu bir şekilde buraya bırakılıyor. Dörderli beşerli olarak bırakılıyor. Sabah bir bakıyorsunuz değişik değişik köpekler burada. Biz bundan mustaribiz” diye konuştu.

“SALDIRGAN KÖPEKLERİ KÖYE BIRAKIYORLAR”

Rumeli Feneri Köyü’nde yaşayan İsmail Menekşe ise farklı yerlerden gelen insanların saldırgan köpekleri köye bıraktığını ve bunu neredeyse her gece saatlerinde yaptıklarını söyledi. Her gün bir başka köpeğin insanlara saldırdığına şahit olan Menekşe, “Gece gelip hayvanları buraya bırakıyorlar. Biz buradaki çoğu köpeği tanıyoruz ama daha sonra baktığımızda başka köpeklerin geldiğini görüyoruz. Köpekleri buradaki ormanların içine bırakıp gidiyor adamlar. Buranın üç dört tane köpeği vardı, onları idare ediyorduk ama şimdi köpek doldu burası.” dedi.

 

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    sessizce uyutun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • SERDAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Oraya kadar gitmeye gerek yok, Maltepe münübüs yolunda sabah 8 tane köpek grup halinde geziyor gelene geçene saldırıyorlar, özellikle kağıtçı gençlere musallat oluyorlar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Toplanmalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Köpekler Toplanmalı öte taraftan bunlar etçil hayvanlar beslemek için tavuk yada kırmızı et veriliyor. Köpeğin kedinin ki can da tavuk ve büyükbaş küçükbaş hayvanınki değil mi? O nedenle kısırlaştırıp sayıları azaltılmalı.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbullu işin kolayını bulmuş...Gariban köylüye bırak kaç...
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.