İstanbul

Esenlerliler hem geziyor hem öğreniyor

17:41 21 Ocak 2022
Esenlerliler hem geziyor hem öğreniyor

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Payitaht’ta Bir Gün” ile “Seyr-i İstanbul” kültür turları, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Esenler Belediyesi, düzenlediği kültür turlarıyla vatandaşları şehrin eşsiz güzelliğiyle buluştururken tarihi ve kültürel değerleri de keşfetmesini sağlıyor. Kültür turları kapsamında Esenlerliler, “Payitaht’ta Bir Gün” gezisi ile Bahariye Mevlevihanesi, Aynalıkavak Kasrı ve Aziziye Sadabad Camii’yi her perşembe günü ziyaret ediyor. “Seyr-i İstanbul” kültür turuyla da her salı, cumartesi ve pazar günü 15 Temmuz Hafıza Müzesi, Çamlıca Camii ve Çamlıca Kulesi görülüyor. Kültür turlarına başvurular, belediyenin internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.

Esenlerliler hem geziyor hem öğreniyor

ESENLER’DE OTURMAK AYRICALIK

“Esenler Belediyesi’nin çok özel hizmetler sunduğunu belirten Nazlı Gedik, “Esenler’de yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Belediyemizin daha öncesinde düzenlediği Eskişehir ve Konya gezilerine de katıldım. Bu gezilerde kültürel anlamda kendimizi geliştirme fırsatı elde ediyoruz. Yine bu etkinliklerde bizlere çok güzel ikramlar sunuyorlar, bizlerle yakından ilgileniyorlar. Geçtiğimiz hafta “Seyr-i İstanbul”a katıldım. Şimdi de “Payitaht’ta Bir Gün” programına katılıyorum. Böyle yerlere İstanbul trafiğinde, kendi imkânımızla gitmeye çok zorlanırdık. Farklı ilçelerde yaşayan arkadaşlarım bize çok özeniyor. Ben de onlara diyorum ki ‘Esenler’de oturmak bir ayrıcalıktır” dedi.

Esenlerliler hem geziyor hem öğreniyor

ÇOK GÜZEL BİR AKTİVİTE

Nazlı Fatma Sur ise etkinliklerden bir hayli memnun kaldığını söyleyerek “Bu tarz kültür turlarını çok seviyorum. Bu turlarla yaşadığımız şehre aslında ne kadar uzak olduğumuzu anlıyoruz. Bu açıdan bizler için çok verimli geçiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Esenlerliler hem geziyor hem öğreniyor

Enes Coşkun ise kültür turları ile ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Belediyemizin diğer etkinliklerine de katılıyorum. Ailecek çok güzel aktiviteler oluyor bizim için. Bu nedenle bir sonraki ayın etkinlik takvimini iple çekiyoruz. Bu geziler de çok güzel geçiyor. Buralardaki güzelliklere şahit olmanın yanında rehberimiz bizlerle pek çok bilgi de paylaşıyor. Böylece tarihi ve kültürel değerlerimizi yakından tanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.