İzmir

İzmir'de "Yüzen Güneş Enerjisi Santrali Projesi"

13:11 09 Eylül 2015
İzmir'de "Yüzen Güneş Enerjisi Santrali Projesi"

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Barajı'na konulacak panellerle elektrik üreteceklerini, proje için Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünden onay beklediklerini bildirdi.

Soyer, yazılı açıklamasında, yenilenebilir enerjinin önemine işaret ederek, Türkiye'nin yılın 300 günü güneş enerjisinden faydalanabilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Bu kapsamda belediye olarak pazar yerine kurdukları panellerle güneş enerjisinden elde ettikleri enerjiyi kullanmaya başladıklarını, yeni bir projeyi daha gündeme aldıklarını bildiren Soyer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Seferihisar Barajı'na kuracağımız dubaların üzerindeki panellerle elektrik elde edeceğiz. Sistem normal güneş santrallerine göre suyun yansımasından meydana gelen güneş ışığını kullanarak yüzde 22'ye varan verim artışı sağlayacak, suyun soğutma özelliği sayesinde ise panellerdeki verim artacak. Seferihisar Barajı’nda 1 megavat gücünde santral kurmak için projemiz hazır. Şu an tek eksiğimiz DSİ’den beklediğimiz onay. Onayın çıkması durumunda İzmir DSİ Bölge Müdürü Sayın Hayati Çelenk’e minnettar kalacak, Türkiye’ye örnek olacak ve birçok yerde uygulanabilecek bu projeyi İzmir’de hayata geçirmiş olacağız.” 

Soyer, söz konusu projenin ABD'deki Silikon Vadisi'nde ekim ayında gerçekleştirilecek "Global CleanTech" isimli uluslararası yarışmada da değerlendirmeye tabi tutulacağını kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.