İzmir

Preveze Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

13:21 28 Eylül 2015
Preveze Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

Güney Deniz Saha Komutanlığında tören düzenlendi

 Preveze Deniz Zaferi'nin 477'nci Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü Güney Deniz Saha Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu'nun da katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. 

Preveze'de Osmanlı donanmasının komutanlığını yapan Barbaros Hayrettin Paşa'nın hayatı ve deniz zaferini konu alan sinevizyon gösterisinin sunulduğu törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun kutlama mesajları okundu.  

Orgeneral Akar, mesajında Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Türk donanmasının 27 Eylül 1538 tarihinde kazandığı büyük zaferin, sadece denizlerdeki hakimiyetinin değil, Türk milletinin denizci yetiştirme yeteneği, muharipliği, moral gücü, birlik ve beraberlik ruhu ile atalarından miras soylu cesaretinin bir göstergesi olarak Türk denizcilik tarihindeki müstesna yerini aldığını ifade etti. 

Coğrafi konum itibarıyla üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin güvenliğinin sağlanmasında çağın ihtiyaçlarına cevap verecek güçlü, etkin, caydırıcı ve saygın bir deniz gücüne sahip olmanın tartışmasız bir zorunluluk olduğunu belirten Orgeneral Akar, şunları kaydetti:

"Deniz Kuvvetlerimizin sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri daha da üst seviyelere çıkarıp çağın ötesine taşımak, ihtiyaç duyduğumuz geleceğin modern deniz harp silah ve araçlarını üretmek öncelikli hedefimizdir. Bu vizyon ışığında Türk denizcilik gücünün kurucusu ve lideri olan Deniz Kuvvetlerimiz, savunma sanayimizin geliştirilmesine daima öncülük etmiş, askeri tersanelerimizin altyapılarını geliştirmiş, harp gemisi inşa kültürünü yaratmış ve denizaltılar dahil her türlü geni inşa edebilecek bilgi, beceri ve tecrübeye sahip personel yetiştirmiştir."

Oramiral Bostanoğlu ise mesajında geçmişinde Preveze Deniz Zaferi gibi birçok gurur tablosu bulunan Türk Deniz Kuvvetlerinin, denizlerin bir millet için hayati öneme sahip olduğunun bilincinde, bin yıla yakın şanlı geçmişinden devraldığı güçlü mirası daha parlak bir geleceğe taşımak üzere cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne doğru emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.