İzmir

Arabalı vapurların taşıdığı araç sayısında artış

09:32 04 Kasım 2015
Arabalı vapurların taşıdığı araç sayısında artış

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ AŞ'nin arabalı vapurlarla taşıdığı araç sayısı yüzde 15 arttı ve aylık 50 bine yaklaştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ AŞ'nin arabalı vapurlarla taşıdığı araç sayısı yüzde 15 arttı ve aylık 50 bine yaklaştı. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, eski vapurlara göre yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlayan ve hızı sayesinde sefer sürelerini kısaltan Hasan Tahsin arabalı vapuru, İzmir deniz taşımacılığındaki rakamları değiştirdi. 

Yeni geminin filoya katılmasıyla sefer süresini 40 dakikadan 30 dakikaya çeken, sefer sıklığını da arttıran İZDENİZ AŞ, eylül ayında Bostanlı - Üçkuyular arasında 42 bin 154 araç taşırken, bu sayı ekim ayında 48 bin 315’e çıktı.

Hasan Tahsin’in yanı sıra halen yapımı süren Ahmet Piriştina ve Kubilay ile birlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sahip olduğu yeni nesil arabalı vapurlarının sayısı üçe çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin denizcilik şirketi İZDENİZ AŞ, yeni filo tamamlanıncaya kadar, 3 yıl süreyle kiraladığı ‘Mavi Körfez’ ve ‘Mavi Ege’ adlı modern araba vapurlarını da çalıştırmaya devam edecek.

Öte yandan, Körfez içi yolcu ve araç taşıma hizmeti yapan İZDENİZ AŞ'nin duyuru, ek sefer ve iptal edilen seferlerden anından haberdar olmak isteyen yolculara e-mail yoluyla bilgilendirme yaptığı, www.izdeniz.com.tr sayfasındaki kayıt formunu dolduran herkesin hizmetten yararlanabildiği bildirildi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.