İzmir

İzmir'de hastanelere yönelik kapatma kararı

17:04 11 Aralık 2015
İzmir'de hastanelere yönelik kapatma kararı

YÖK'ün eğitim ve araştırma merkezlerinin ek hizmet binalarında sağlık hizmetleri sunabilmeleri için gerekli koşulları yerine getiremediği belirlenen iki üniversite hastanesine ait 10 merkez kapatıldı

İzmir'de, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) eğitim ve araştırma merkezlerinin ek hizmet binalarında sağlık hizmetleri sunabilmeleri için gerekli koşulları yerine getirmediği belirlenen iki üniversite hastanesine ait 10 merkez kapatıldı.

​YÖK kurul kararı uyarınca İzmir Valiliğinin konuyla ilgili durumu bildirdiği İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Şifa Üniversitesi Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezinin, YÖK kararı olmaksızın ek hizmet binalarında sağlık hizmeti sunduğunu belirledi.

Bu konuda söz konusu üniversitelerin rektörlüklerinden kurul kararına ilişkin belge talep edildi ancak belirlenen sürede kararlar sunulamadı. Bunun üzerine ilgili kurumlara 6 Aralık'tan geçerli olmak üzere ek hizmet binalarında hasta kabul edilmemesi yönünde tebligat yapıldı. 

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce durum tespiti için bahse konu üniversitelerin ek hizmet binalarını yeniden ziyaret etti. Yapılan incelemede, Şifa Üniversitesinin Buca, Gaziemir, Menderes, Göztepe, Palmiye ve Basmane ek binaları ile Karşıyaka polikliniği, Kaya Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Başkent Hastanesinin ise Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi ek hizmet binası ile Mavişehir polikliniği için "valilik oluru" ile kapatma kararı tebliğ edildi.

Bu merkezlerde yatarak tedavi gören hastalar ise Kuzey ve Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile planlamalar doğrultusunda uygun görülmesi durumunda başka hastanelere sevk edilebileceği öğrenildi. ​

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.