İzmir

İzmir'deki konser gerginliği

18:47 30 Ocak 2016
İzmir'deki konser gerginliği

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, gözaltına alınan Grup Yorum üyeleriyle görüştü.

Sertel, yaptığı açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğini ve grup üyeleriyle görüştüğünü, sağlık durumlarını sorduğunu belirtti.

"İktidarın ve iktidarın valisinin müziğe ve söze dahi tahammülü olmadığını" savunan Sertel, amaçları müzik yapmak olan grup üyelerine kötü muamele yapılmaması adına onların yanlarında olduğunu kaydetti.

Sertel, gözaltına alınan sanatçıların, kötü muameleye uğradıklarını ifade ettiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gözaltına alınan arkadaşlarımız sağlık kontrolü için Bozyaka Hastanesi'ne götürülmüşler. Burada, polislerin gözü önünde hastanenin özel güvenlik elemanları tarafından saldırıya uğramışlar ve bazıları darp edilmiş. Sağlık kontrolünden geçirecek doktor da sanatçıları kelepçe ile muayene edeceğini söylemiş. Sanatçıları kelepçe ile muayene etmek isteyen doktor ettiği Hipokrat yeminine ihanet etmiştir. Grup üyelerini darp eden özel güvenlikçiler, yetki sınırlarını aşmıştır, Bu doktorun ve grup üyelerine saldıran özel güvenlikçilerin peşini bırakmayacağım."

İzmir'de izinsiz konser düzenlemek isteyen organizasyon firmasının yetkilileri ile Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.