İzmir

Tasarladıkları plağın gelirini şehit ailelerine verdiler

15:44 26 Mayıs 2016
Tasarladıkları plağın gelirini şehit ailelerine verdiler

İzmir ve Antalya'da görev yapan iki doktorun el bileği kırıklarında kullanılması için tasarladıkları plağın geliri, bu iki kentteki şehit ailelerine bağışlandı.

İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şener ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde görevli operatör doktor Cengiz Aldemir'in birlikte tasarladıkları ve el bileği kırıklarında kullanılan plağın geliri şehit ailelerine bağışlandı.

Açıklamada, Türk Patent Enstitüsü tarafından da tescillenen plağın satışından elde edilecek gelirden kanuni olarak buluş sahiplerine ödenmesi gereken tutarın tamamının, İzmir 31. Noteri huzurunda imzalanan sözleşme ile İzmir ve Antalya'daki şehit aileleri derneğine bağışlandığı kaydedildi.

Buluşu gerçekleştiren Prof. Dr. Muhittin Şener ve Op. Dr. Cengiz Aldemir'in "vatan olarak bildiğimiz bu topraklar için bir an tereddüt etmeden canını ortaya koyan aziz şehitlerimizin ailelerine bir miktarda olsa katkıda bulunmaktan çok mutlu olduklarını" ifade ettikleri bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.