İzmir

Seferihisar-Sisam arasındaki feribot seferi

14:19 12 Temmuz 2016
Seferihisar-Sisam arasındaki feribot seferi

Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adası Karlovassi Limanı ile İzmir'in Seferihisar ilçesi arasında düzenlenen feribot seferleri kapsamında, yarın 400 kişilik Yunan grup, Türkiye'ye gelecek.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı yazılı açıklamada, Tursem Turizm, Teos Marina ve Sisamlı iş adamlarının iş birliğiyle başlatılan feribot seferlerinin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

1 Temmuz'da başlayan seferlerde, bayram tatili boyunca tam kapasiteyle çalışıldığını ve yaklaşık 4 bin kişinin Sisam'a taşındığını aktaran Soyer, şöyle devam etti:

"Karlovassi Limanı'nın açılmasıyla başlayan seferlerimizle Yunan dostlarımızla daha sık görüşür olduk. Şimdi onlar 400 kişilik grupla Seferihisar’a gelecek. Teos Marina’da karşılayacağız. O güne özel Sığacık Kaleiçi pazarımız açık olacak. Sığacık’ta yaklaşık iki saatlik programın ardından Seferihisar merkeze geçeceğiz. Orada ise Yunan dostlarımızla gelen müzik grubunun konseri olacak. Yunan müzikleriyle eğleneceğiz."

Belediye ekiplerinin de sahneye çıkarak Yunanlı turistleri eğlendireceğini vurgulayan Soyer, "Onların yanlarında getirdikleri yiyecek içecekler bizimkilerle birleşecek. İsteyen misafirlerimiz, Akarca’da mavi bayraklı plajımızda deniz keyfi yapacak. Bu güzel güne tanıklık etmek, Yunan dostlarımızı birlikte ağırlamak ve o günün keyfini paylaşmak isteyen herkesi programımıza davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

TURSEM yetkilisi Seda Yıldırım da pazartesi günleri Sığacık’tan Sisam'a yapılacak seferlerden sadece konaklama ücreti alındığına değindi. Yıldırım, seferlerin ekim ayına kadar devam edeceğini, pazartesi gidiş 1 gece konaklamanın 55, iki gece konaklamanın 65, üç gece konaklamanın 75 avro olacağını belirtti. Seferlerden ayrıca yol ücreti alınmayacağını da aktaran Yıldırım, konaklamasız gidiş-dönüş biletlerinin ise 29 avrodan satılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.