İzmir

Sri Lanka heyeti İzmir'de

15:07 25 Ağustos 2016
Sri Lanka heyeti İzmir'de

Sri Lanka Yatırım Ajansı Başkanı Indira Malwatte ve beraberindeki heyet, 85. İzmir Enternasyonel Fuarı'na katılmak üzere geldikleri kentte, İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odasını ziyaret etti.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile görüşen Malwatte, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, İzmirli iş adamlarını Sri Lanka’ya davet etti.

Ekim ayında Cenevre’deki Uluslararası Ticaret Merkezi ile birlikte Dünya İhracat Geliştirme Forumu düzenleyeceklerini belirten Malwatte, “Forum kapsamında yatırım, üretim, turizm ve dijital ekonomiyle ilgili konuları ele alacağız. Ayrıca katılımcı iş adamları arasında ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz. Bir delegasyon ile foruma katılmak üzere Sri Lanka’ya gelmenizi istiyoruz.” dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da Sri Lanka ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin düşük olduğuna işaret ederek, "Sri Lanka’nın ihracatı ve ithalat rakamları küçümsenecek rakamlar değil. Tabii ki ekonomi, ticaret ağırlıklı bir yapıya sahip. Bölgeniz potansiyel ve yükselen bir pazar. Biz de dünyanın en eski, en klasik pazarı olan Avrupa’nın yanı başındayız. Yapılacak iş birlikleri mutlaka iki ülkeye de büyük faydalar sağlayacaktır. Dünya İhracat Geliştirme Forumu’na katılım konusunda bir çalışma yapacağız." diye konuştu.

Daha sonra Ege Bölgesi Sanayi Odasına geçen Sri Lankalı heyet, oda başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti.

Heyete, bölgedeki yatırım olanakları ve avantajlar hakkında bilgi veren Yorgancılar, İzmir'in konumu ve verilen teşvikler nedeniyle yabancı yatırımcılar için oldukça avantajlı bir kent olduğuna dikkati çekti.

Malwatte de özellikle yeni liman yatırımlarına yakınlığı ve güçlü rüzgar enerjisi potansiyeli nedeniyle Bergama Organize Sanayi Bölgesi'ne ilgi duyduklarını, ülkesinin önemli bir kauçuk üreticisi olması nedeniyle otomotiv, petrokimya sektöründe iş birliği yapabileceklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.