İzmir

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşu

14:51 05 Eylül 2016
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşu

İzmir'in düşman işgalinden kurtulduğu günlere ait 100 yeni fotoğrafın bulunduğu sergi açıldı.

Türk Tarih Kurumu (TTK), kentin düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül'e yönelik düzenlediği etkinlikte, döneme ait yeni fotoğrafı açtığı sergiyle vatandaşlarla buluşturdu.

İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla kurtuluş günlerine ait 100 yeni fotoğrafın açılışı için Konak Meydanında tören düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşan TTK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Güray Kırpık, sergilenen 100 fotoğrafın TTK, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Kütüphane, devlet arşivleri ile Avrupa devlet arşivlerinden temin edildiğini belirtti.

Vatandaşların o günlere ait bu sergiyi gezerek ibret alması ve ders çıkarması gerektiğini vurgulayan Kırpık, ''Allah devletimize, milletimize böyle günler bir daha yaşatmasın. İnşallah ülkemiz bir daha böyle işgaller yaşamaz." diye konuştu.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, milli değerleri yaşatıp gençlere doğruları anlatmak istediklerini dile getirerek tarihe tanıklık etmek isteyen herkesi sergiyi gezmeye davet etti.

Sergide ayrıca Anadolu Ajansı arşivlerinde bulunan fotoğraflar da yer aldı.

Konuşmaların ardından TTK Başkan Yardımcısı Kırpık, Vali Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, açılış kurdelesini kestikleri sergiyi gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.