İzmir

Göztepe hentbolda iddialı

11:32 15 Eylül 2016
Göztepe hentbolda iddialı

ALİ KORKMAZ - Erkekler Hentbol Süper Lig'de ilk kez yer aldığı geçen sezonu 2. sırada bitiren ve Türkiye'yi EHF Challenge Kupası'nda temsil etme hakkını elde eden Göztepe'nin antrenörü Ferudun Dorak, "Her geçen yıl üstüne biraz daha koyacağımızı düşünüyorum." dedi.

Dorak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir takım oluşturduklarını, bu nedenle zamana ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Sezon öncesi hazırlık sürecinin iyi geçtiğini, hazırlık maçlarının ardından Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçlarıyla lige daha hazır hale gelmek için çalıştıklarını kaydeden Dorak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uyum sürecini hızlı atlatmak istiyoruz, Süper Kupa maçında Beşiktaş'a yenildik ama bazı kritik hataları yapmasak, yenebilirdik. Bu, lig için bize daha fazla umut verdi, bir takım olma yolunda ilerliyoruz. Başarılı olursak hem hentbolu sevdirmeye devam edeceğiz hem daha kalıcı olacağız. Yönetimimiz de bizi destekliyor. Her geçen yıl üstüne biraz daha koyacağımızı düşünüyorum. Avrupa'da da zamanla başarılı olacağımıza inanıyorum. Beşiktaş bu konuda yalnız kaldı."


- "Altyapıların zayıflığını gidermemiz lazım"


Ferudun Dorak, Türk hentbolunda altyapıların gelişmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye ligleri yabancıdan geçilmiyor, biz de bu tuzağın içine düştük. Çünkü Türk oyuncu bulamıyoruz. Bu sezon bizden ayrılan 2-3 Türk oyuncunun yerine yeni isimler bulamadık. Altyapıların zayıflığını gidermemiz, güçlü hale getirmemiz lazım. Türk hentbolunda fiziğimizi artırmamız gerekiyor. Altyapıdaki eğitmenlerin uzun boylu oyunculara yönelmesi gerekiyor. Bu da hentbolun tanınırlığının artmasıyla gerçekleşebilir. Uzun boylu gençler şu anda tanınırlığı daha fazla olan basketbol ve voleybolu tercih ediyor. Bunun için de hentbolu daha çekici hale getirmemiz gerekiyor."

Altyapı konusunda kısa dönemde bir şey yapılamayacağını belirten Dorak, şunları kaydetti:

"Milli takımlar için atletizmde, masa tenisinde, halterde olduğu gibi devşirme sporcular alınabilir. Ancak bu bana şık gelmiyor. Uzun dönemde bir şeyler yapmak lazım. Erkeklerde ve kadınlarda yabancıların egemenliği var. Oyuncu sayısında belki eşitler ama yabancılar daha fazla süre alıyor. Bu büyük bir talihsizlik, altyapılara yatırım yapmamız lazım. Milli takımın bu şartlarda başarılı olma şansı yok. Biz de aynı şeyi yaşıyoruz. Türk sporcuma daha fazla süre vermek istiyorum ama yenileceğimi hissediyorum. Kendimle çelişki yaşıyorum. Yenildiğiniz zaman size kızıyorlar. Bizim çocuklar oynasın istiyorum ama böyle bir şey gerçekleşmiyor."

Dorak, altyapıyı biraz daha güçlendirip, belki alt ligde mücadele edecek takımda sadece Türk oyuncuları oynatabileceklerini belirterek, "Buradaki takımda pekişen ve gelişen oyuncularla sadece Türk oyunculardan kurulu bir takım oluşturma isteğim var. Bu kadroyla ligde ve Avrupa'da mücadele etme isteğim var." diye konuştu.


- Ligin değişen statüsü


Ferudun Dorak, Süper Lig'de değişen statüyle play-off sisteminin kaldırıldığını hatırlatarak, "Bu değişiklik bence Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı için yapıldı, statü Beşiktaş'a uygun olarak değiştirildi. Bunun çok doğru olduğunu düşünmüyorum, diğer takımlara da danışılması gerekiyordu." diye görüşlerini aktardı.

Göztepe taraftarının kendilerini her zaman desteklediğini kaydeden Dorak, "Ancak küfrü kaldırmamız, yok etmemiz lazım. Kötü tezahürat olmaması gerekiyor. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Yenileceğimiz maçlarda bile öyle bir gayrete geliyoruz ki son iki dakikada maç kazandığımız müsabakalar oldu." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.