İzmir

EBSO heyeti Polonya'ya gitti

14:47 26 Eylül 2016
EBSO heyeti Polonya'ya gitti

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) heyeti, Türkiye-Polonya İş Forumu'na katılmak ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere Varşova'ya gitti.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan özel uçakla hareket eden heyete İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım da eşlik ediyor.

İş adamları ve gazetecilerin de bulunduğu yaklaşık 150 kişilik heyet, yarın Varşova'da düzenlenecek Türkiye - Polonya Yatırım ve İş Forumu'na katılacak.

EBSO eylül ayı meclis toplantısının da yapılacağı programda, Türk ve Polonyalı firma temsilcileri ikili görüşmelerde bulunacak. Heyet, 28 Eylül Çarşamba günü İzmir'e dönecek.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yaptığı açıklamada, Polonya’dan gelen iş birliği çağrıları üzerine iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacmini artırma hedefiyle yola çıktıklarını dile getirdi.

Yorgancılar, şöyle konuştu:

"Polonya ile sahip olunan 602 yıllık ortak bir geçmişe, ortak bir mizaca ve 2,5 saatlik bir mesafeye rağmen iki ülke arasındaki ticaret hacmini yetersiz gördüğümüz için gitme kararı aldık. İkili ilişkilerde dürüstlük ve cana yakınlık bizim için ne kadar önemliyse gördük ki Polonya halkı için de benzer hassasiyet söz konusu. İki ülkenin yapacağı iş birliği, kazan-kazan ilkesi çerçevesinde gelişebilir.

İzmir’in yenilenebilir enerjiden, savunmaya, otomotiv yan sanayisinden, tekstil ve gıdaya kadar birçok farklı yatırım imkanı sunan sektörel zenginliği ile Avrupa’nın büyüyen ekonomisi Polonya’yı buluşturmanın yollarını arayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.