İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesinin "parmak iziyle giriş" uygulamasına tepki

18:22 11 Ekim 2016
İzmir Büyükşehir Belediyesinin "parmak iziyle giriş" uygulamasına tepki

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Güral Dogan, İzmir Büyükşehir Belediyesinde personel kontrol sistemi kapsamında, yarın uygulanmaya başlanması planlanan işyerine parmak iziyle giriş sistemine tepki göstererek, "Uygulamadan vazgeçilinceye kadar fiili ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz."dedi.

Belediyede örgütlü Genel İş, Tüm Bel-Sen ve Tüm Yerel-Sen üyesi işçiler Konak Meydanı'ndaki Belediye hizmet binası önünde toplanarak, yarın uygulamaya başlanması planlanan "iş yerine parmak iziyle giriş" sistemine tepki gösterdi.

Slogan atıp pankart açan belediye çalışanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na uygulamadan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Grup adına basın açıklaması yapan Genel-İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Güral Doğan, uygulamanın emrivaki olduğunu söyleyerek, "Verimlilik ve güvenlik gerekçesiyle ortaya konulan sistem personelin tümüne yönelik kurumsal ve kitlesel bir mobbing uygulamasıdır." dedi.

Uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulunan Doğan, vazgeçilinceye kadar fiili ve hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.