İzmir

GÜNCELLEME - Menemen'de kayıp lise öğrencisinin cesedinin bulunması

15:17 20 Şubat 2017
GÜNCELLEME - Menemen'de kayıp lise öğrencisinin cesedinin bulunması

İzmir'in Menemen ilçesinde bir haftadır kayıp lise öğrencisi Ahmet Çoşkun'un cesedinin, Manisa'daki bir su kuyusunda bulunmasının ardından gözaltına alınan üvey babası adliyeye sevk edildi.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ve Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, 15 yaşındaki Ahmet Coşkun'u öldürdüğünü itiraf eden ve dün gözaltına alınan üvey baba M.M'nin ifadeleri doğrultusunda arkadaşı Y.K. ile eşi E.M. gözaltına alındı. Soruşturmada gözaltına alınan zanlı sayısı 3'e çıktı.

Öte yandan soruşturma devam ederken, olaya ilişkin ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

Menemen'deki bir öğrenci yurdunda çalıştıkları sırada tanışarak evlenen annesi ve üvey babasından ayrı yaşayan Ahmet Çoşkun'un aynı yurtta kaldığı, hafta sonlarını annesinin evinde geçirdiği kaydedildi.

Öğrenci yurdunun muhasebe işlerini yapan M.M'nin aynı zamanda yurtta kalanlara dersler verdiği, Çoşkun'u da annesi ile yaptığı evlilik öncesinde tanıdığı öğrenildi.

Üvey baba M.M. ile 4 aylık hamile olan anne E.M. arasında Çoşkun'un durumuyla ilgili tartışmalar yaşandığı da ileri sürüldü.

Olay günü annesi ile dedesinin Esat Paşa Mahallesi Yavuz Sokak'taki evine giden Ahmet Çoşkun'un, unuttuğu bir şeyi almak için izin alıp çıktığı, kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.

Kayıp ihbarının polise bildirilmesi sonrası yaklaşık bir hafta süren arama çalışmalarına üvey baba M.M'nin de katıldığı kaydedildi.

Sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf eden üvey baba M.M'nin ifadesinde, cinayet öncesi danıştığı arkadaşı Y.K'nın, "Kafasına sopayla vurursun götürür atarsın temiz iş olur" dediğini ancak cinayet sırasında kimseden yardım almadığını öne sürdüğü öğrenildi.

- Komşuları şaşkın

Öldürülen gencin annesinin arkadaşı Hatice Kurnaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çoşkun'un üvey babası ile eskiden beri tanışıklığı bulunduğunu, annesiyle evlenmesini kendisinin istediğini savundu.

Anne E.M'nin komşusu Duygu Burcu Gür ise ''Ahmet çok iyi bir çocuktu. Bu nasıl bir canilik. Kahrolduk. Biz o adamı tanıyamamışız. Üvey babası yurttan Ahmet'in hocasıydı. Ahmet annesine 'Ne olur anne sen hocamla evlen' demiş. Kaybolduktan sonra Ahmet'in dayısıyla birlikte her yere üvey babası koştu. Nasıl bir vicdandır anlamadım. Biz artık kime güveneceğiz bilmiyorum. Neden yaptığını bilemiyoruz.'' diye konuştu.

- Üvey baba adliyeye sevk edildi

Bu arada soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan üvey baba M.M'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen üvey baba, Menemen Adliyesine sevk edildi.

Zanlının emniyet binasından çıkarılışı sırasında vatandaşlar tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise zanlının bindiği aracı tekmeledi. Vatandaşların linç girişimi polisin geniş güvenlik almasıyla engellendi.

Üvey babanın ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan arkadaşı Y.K. ile anne E.M'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Liseli gencin İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işleminin yarın tamamlanabileceği belirtildi.

- Olay

Menemen Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Ahmet Çoşkun, 12 Şubat'ta Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki evlerinden ayrılmış, haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Üvey babasının cinayeti itiraf etmesi ve yer göstermesi sonrası liseli gencin cesedi, 19 Şubat'ta Manisa'nın Yuntdağı bölgesinde yaklaşık 10 metre derinliğindeki su kuyusu içinde ayağına taş bağlanmış şekilde bulunmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.