İzmir

Bayraklı Belediyesindeki "rüşvet ve irtikap" davası

16:23 11 Mayıs 2017
Bayraklı Belediyesindeki "rüşvet ve irtikap" davası

İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de aralarında olduğu 11 sanığın "rüşvet ve irtikap" iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatları önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek müvekkillerinin beraatini istedi.

Mahkeme heyeti dosyanın Ankara 1.Ağır Ceza Mahkemesinden emekli 3 sayıştay üyesinden oluşan heyete gönderilerek, "4 nolu eylemle ilgili olarak yapılan doğrudan temin yoluyla hizmet alımlarında usulsüzlük yapılıp yapılmadığı, ihale yapılmasının gerekip gerekmediği, bu eylemle ilgili belediyeye zararının oluşup oluşmadığı, usulsüzlük varsa sebebinin kim olduğu hususunda" bilirkişi raporu istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir merkezli İstanbul, Ankara ve Manisa'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda "rüşvet ve irtikap" iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.

"2009-2012 dönemindeki ihaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik, rüşvet ve irtikap" suçlamasıyla düzenlenen operasyonda şüphelilere destek amacıyla adliyeye gelen Belediye Başkanı Hasan Karabağ, gözaltındaki şirket yetkilisinin, Karabağ'a ait yazlığın tadilat parasının kendisine ödetildiğini beyan etmesi üzerine ifade için savcılığa çağrılmıştı.

İddianamede belediyenin ihale verdiği firma yetkililerinin, belediye görevlilerine cep telefonu ve uçak bileti aldığı, belediyenin bazı ihtiyaç maddelerinin de usulsüz olarak sürekli aynı firmalardan temin edildiği iddiaları yer almıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.