İzmir

En fazla ihracat yapan firmaların ödüllendirilmesi

19:11 13 Haziran 2017
En fazla ihracat yapan firmaların ödüllendirilmesi

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) açıkladığı en fazla ihracat yapan ilk bin arasında Aliağalı 9 firmanın yer aldığını ve listeye giren firmaları tebrik ettiğini bildirdi.

Saka, yaptığı yazılı açıklamada, Aliağa'nın sanayi potansiyeli ve ekonomik gücüne dikkat çekerek, Aliağalı firmaların Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) "Ege'nin 100 büyük kuruluşu" listesinde 12 şirket ile İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 8 firmayla yer almasının ardından TİM'in 2016 verileriyle gerçekleştirdiği en fazla ihracat yapan bin firma arasında 9 firmayla yer bulmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Listeye girme başarısı gösteren firmaları tebrik ettiğini ifade eden Saka, şunları kaydetti:

"Aliağa, Türkiye ihracatında önemli bir yer tutuyor. Demir çelikten, petro kimyaya, rafineriden enerji sektörüne, liman ve deniz ticaretinden gemi sökümüne kadar birçok farklı sektörde Türkiye'nin ve bölgemizin gurur kaynağı olan Aliağa’nın ülke ekonomisine katkıları her geçen gün artıyor. Aliağa Ticaret Odası olarak bu artışın istikrarlı ve sağlıklı olması için çaba gösteriyoruz. Bölgemizin daha planlı bir hale gelmesi ve bölgesel potansiyelin ihtiyaç duyacağı makro yatırımların gerçekleşmesi halinde ihracata, istihdama ve üretime daha büyük katkılar olacaktır. Başta listeye giren firmalarımız olmak üzere büyük azim ve kararlılıkla üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan ve ülkemize katma değer sağlayan bütün firmalarımızın yönetici ve çalışanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.”




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.