Ä°zmir

"İnsanlarımız hayatlarının kıymetini hiçe saymamalı"

13:04 28 Haziran 2017
"Ä°nsanlarımız hayatlarının kıymetini hiçe saymamalı"

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ramazan Bayramı süresince yaklaşık 100 kişinin trafik kazası ya da boğulma gibi nedenlerle hayatını kaybettiğini belirterek, "İnsan yaşamının değeri bu kadar ucuz olmamalı. İnsanlarımız bu kadar bilinçsiz olmamalı, hayatlarının kıymetini hiçe saymamalı." ifadesini kullandı.

Yorgancılar yaptığı açıklamada, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi bulunduğuna, ekonomik anlamda büyüyen ülkenin insan odaklı bir yaşamı amaçladığına işaret etti.

Bayram süresince 100 kadar kişinin trafik kazası ya da boğulma gibi nedenlerle yaşamını yitirdiğini belirten Yorgancılar, bu ölümlerin bilgisizlikten, ihmalden ve tedbirsizlikten kaynaklandığını savundu. Yorgancılar, şunları kaydetti:

"İnsan yaşamının değeri bu kadar ucuz olmamalı. İnsanlarımız bu kadar bilinçsiz olmamalı, hayatlarının kıymetini hiçe saymamalıdır. Kurumlar, kuruluşlar yasal zorunluluklarını çok daha disiplinli uygulayabilmeli. Üçüncü dünya ülkesi değiliz. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi var. Ekonomik anlamda büyüyen ülkemiz, insan odaklı bir yaşam hedefliyor. Hedef, insanımızın yaşam kalitesini artırmak, eğitim düzeyini yükseltmek, bilimde de sanatta da öne çıkabilmektir. "

- "Çare Eğitim 4.0"

Yorgancılar, Türkiye'nin endüstride yeni dönemi ifade eden "Sanayi 4.0"ı tartıştığına dikkati çekerek, "Sanayi 4.0 sürecinde Eğitim 4.0’ın altyapısını oluşturmak zorundayız. Çünkü dünya çok hızla başka bir yöne doğru ilerliyor. Bugün yaşadıklarımıza baktığımızda ne yazık ki eğitim 2.0’ın dahi hakkını verdiğimizden şüpheliyim. O nedenle, ülkemizin bütün sorunlarının başında gelen eğitim konusu acilen masaya yatırılmalı. Günün şartlarına göre sistemi revize ederken, daha bilinçli, daha insancıl, yaşam hakkının kıymetini bilen, sorumluluklarının farkında bireylerin yetiştirilmesi temel alınmalı. Aksi takdirde yol almamız mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.