İzmir

İKÇÜ TÖMER'de mezuniyet töreni

16:36 17 Temmuz 2017
İKÇÜ TÖMER'de mezuniyet töreni

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Türkçe Öğretim Merkezinde (TÖMER) 8 ay eğitim görerek Türkçe'yi öğrenen yabancı öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

İKÇÜ'den yapılan açıklamada, üniversitede eğitim almak için Tacikistan'dan Azerbaycan'a, Gürcistan'dan Somali'ye 20 farklı ülkeden gelen 33 öğrenci Türkçe öğrendi.

Üçüncü dönem mezunlar için yapılan törende konuşan İKÇÜ Rektör Yardımcısı ve İKÇÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Turan Gökçe, Türkçe'nin grameri en zor olan dillerden biri olduğunu, Türkçe'ye uzak kişilerin bu dili öğrenmesini zorlaştıracak çok fazla nokta bulunduğunu belirtti.

İKÇÜ TÖMER öğrencilerinin bu zorluğu kısa sürede aştığını aktaran Prof.Dr. Gökçe, "Dünyanın başka bölgesinden Türkiye'ye gelip Türkçe'yi konuşmak, duygularını bu dille ifade etmek çok zordur. Bunu 8 ay gibi kısa bir zaman zarfında başarıyla öğrenmek takdire şayan bir durumdur." ifadelerini kullandı.

18 ay önce Türkiye'ye geldiğini söyleyen Afganistanlı Ahmad Faisal Safi ise farklı dil ve kültürlerin elçisi olarak Türkçe öğrenme paydasında İKÇÜ'de buluştuklarını anlattı.

İKÇÜ'de uluslararası ilişkiler eğitimi alan Safi, "Afganistan'dan buraya geldiğimde tüm hocalarımız bizi sevgiyle karşıladı. Tıpkı anne şefkati sıcaklığıyla her türlü sıkıntımızla yakından ilgilendiler." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.