İzmir

İzmir'de "Eko-Verimlilik için Endüstri 4.0" toplantısı

14:28 28 Eylül 2017
İzmir'de "Eko-Verimlilik için Endüstri 4.0" toplantısı

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) işbirliğiyle "Eko-verimlilik için Endüstri 4.0" etkinliği düzenlendi.

Konak'taki bir otelde yapılan toplantıya katılarak konuşma yapan Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, Avrupa politikaları ve vizyonu için yakından takip ettikleri konuların başında Sanayi 4.0'ın geldiğine işaret etti.

Eko verimlilik ve Sanayi 4.0'ın bölge gündemine alınması, tartışma ve bilgi paylaşımı ortamının yaratılmasını önemli bulduğunu belirten Hasdemir, şöyle konuştu:

"Endüstrinin önümüzdeki dönemde yaşayacağı değişimlerin sadece üretim organizasyonunda değil toplumsal organizasyonlarda, kurumların işleyişinde, uluslararası ilişkilerde ve insan psikolojisinde önemli değişimler görülme potansiyelini açıkça göstermektedir. İzmir, çevre teknolojileri, eko verimliliği, temiz üretimi ve kalkınma stratejilerinin önemli ayaklarını benimsemiş ve bu yolda proaktif yol alma kapasitesi olan bölgelerimizden bir tanesidir."

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy da Sanayi 4.0 ile sanayi ve tarımda iklim değişikliği ile birlikte sürdürülebilir üretimin gittikçe daha çok karşılarına çıktığını belirtti.

Özellikle sanayinin, eko verimlilik, temiz üretim, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında dönüşümünün önemli olduğunu düşündüklerini kaydeden Gürsoy, "Bu anlamda düzenlediğimiz bu toplantının İzmir sanayisi açısından yabancı konuklarla kurulacak etkileşim ile önemli iş birliklerine dönüşeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da Sanayi 4.0'ı çok önemsediklerini ve 3 yıldır konuyu gündemde tuturak önemli bir farkındalık oluşturduklarını dile getirdi.

Toplantıda Sanayi 4.0'ı farklı bir boyutla konuşacaklarını aktaran Yorgancılar, Sanayi 4.0'ı bir adım daha öteye geçerek eko verimlilik ve temiz üretim kavramlarını da birlikte ele alacakalarının ifade etti.

Çevreci politikalar ve enerji verimliliğine katkısından dolayı son yıllarda dünya genelinde elektrikli araç sayısının bir önceki yıla göre yüzde 60 artarak 2 milyona ulaştığını hatırlatan Yorgancılar, şunları söyledi:

"Hali hazırda eko verimlilik konusunda çok önemli başarılara imza atmış ülkeler bulunmaktadır. Şimdi Sanayi 4.0 bu süreci daha da hızlandırarak, atıklardan, hammadde, su ve enerji tüketimine kadar maliyetli birçok kalemde önemli olanaklar sağlamaktadır. Bu da hep konuştuğumuz, rekabette öne geçebilmek açısından avantajı bizlere sunmaktadır."

Toplantıya EURADA Başkanı Roberta Dall’olio da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.