İzmir

İzmir'de Ar-Ge ve inovasyon yatırımları artıyor

11:43 13 Mart 2018
İzmir'de Ar-Ge ve inovasyon yatırımları artıyor

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından hazırlanan "İzmir Yenilik Göstergeleri ve Yenilik Ekosisteminin Analizi" çalışmasında kentte Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarının arttığı bildirildi.

İZKA'dan yapılan açıklamaya göre, çalışmada İzmir Yenilik Ekosistemi'nin son 5 yılda önemli ölçüde geliştiği kaydedildi.

Çalışma sonucu İzmir'in Ar-Ge ve yeniliğe yönelik kurumların sayısında önemli artış meydana geldiğinin bildirildiği açıklamada şunlara yer verildi:

"2007-2010 döneminde yenilik ekosisteminde toplam 100 farklı birim bulunurken, bu sayı 2011-2015 döneminde yüzde 51 büyüyerek 151'e yükselmiştir. Sayısal artış yanında çeşitlenmenin de geliştiği izlenmektedir."

Açıklamada görüşlerine yer verilen İZKA Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın İzmir Teknoloji Üssü projesini hızla hayata geçirmeye çalıştığını aktardı.

Firmaların özellikle Ar-Ge ve yüksek teknoloji yatırımları için İzmir'i tercih etmeye başladığını dile getiren Gürsoy. "Biz de yeni Ar-Ge yatırımı yapmayı planlayan tüm firmaları İzmir'e davet ediyor, bünyemizdeki Yatırım Destek Ofisimizle, İzmir’in iş ve yatırım olanakları hakkında her türlü bilgiyi yatırımcılara sağlamayı, yatırımın her aşamasında danışmanlık hizmeti vermeyi ve gerekli tüm izin, ruhsat süreçlerini yatırımcı adına tek elden takip ve koordine etmek faaliyetlerini ücretsiz olarak yerine getirmeyi taahhüt ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.