İzmir

TRAC'dan AKUT'a haberleşme desteği

15:43 02 Nisan 2018
TRAC'dan AKUT'a haberleşme desteği

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) İzmir gönüllülerine telsiz eğitimi verecek.

TRAC İzmir Şubesinden yapılan açıklamaya göre, AKUT İzmir ekibi üyesi gönüllüler, şubenin Bayraklı ilçesindeki merkezini ziyaret etti.

Şube Başkanı Gökçe Doğan, gönüllüleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, günlük hayatta önemli ihtiyaçların başında gelen haberleşmenin afetlerde, olağanüstü ve acil durumlarda hayati önem taşıdığını kaydetti.

Etkin bir afet haberleşme sisteminin, zamana karşı yürütülen hayat kurtarma operasyonlarında olmasa olmazların başında geldiğini ifade eden Doğan, kurdukları afet haberleşme sistemini çalışır durumda tuttuklarını, afet zamanlarında ve sonrasında gerekli haberleşmenin kesintisiz sürmesini amaçladıklarını söyledi.

Doğan, tüm iletişim kanallarının kesildiği özel durumlara hazır olduklarını dile getirerek, "Cep telefonlarının, diğer iletişim araçlarının, altyapısının sustuğu anda biz devreye giriyoruz. Her meslek grubundan amatör telsizci gönüllülerle, çok sayıda röle ve kısa dalga istasyonuyla ilk yardım, arama ve kurtarma faaliyetlerini yürütecek kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine haberleşme konusunda destek vermeye hazırız."

TRAC İzmir Şubesi ve AKUT gönüllüleri işbirliği kararı aldı. Bu çerçevede TRAC İzmir Şubesi, AKUT gönülülerine eğitim vererek amatör telsizcilik belgesi almalarının yolunu açacak sınava hazırlayacak.

AKUT gönüllüleri ile TRAC üyesi amatör telsizciler, afet ve acil durum haberleşmesi konusunda ortaklaşa saha çalışmaları ve tatbikatlar yapacak. AKUT ekipleri, arama kurtarma operasyonlarında ve tatbikatlarda TRAC'ın haberleşme altyapısından yararlandırılacak.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.