İzmir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Paneli

12:32 12 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Paneli

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Türk milletinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2 yıl önceki darbe girişimine karşı Malazgirt'te, Çanakkale'de, Milli Mücadele'de olduğu gibi, aynı ruhla Anadolu topraklarının işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırdığını söyledi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu'nda düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Paneli" açılışında konuşan Budak, 15 Temmuz gecesi askeri yapılar ve devlet içinde konuşlanmış FETÖ mensubu grubun kendi halkına silah doğrultup üzerine bombalar yağdırdığını hatırlattı.

Türk milletinin o gece tek vücut olarak özgürlük ve iradesine sahip çıktığını vurgulayan Budak, "O gece milletimiz, Sünni, Alevi, Türk, Kürt, Çerkez ve Arap tek yürek oldu. O gece milletimiz Malazgirt'te, Çanakkale'de, Milli Mücadele'de olduğu gibi, aynı ruhla Anadolu topraklarının işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırdı." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Nadim Macit ve Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Mert’in katılımıyla panel düzenlendi.

Bu arada panelin düzenlendiği konferans salonunun fuayesinde Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.