İzmir

Zabıta ekipleri denetimleri arttırdı

16:06 08 Ekim 2018
Zabıta ekipleri denetimleri arttırdı

Torbalı Belediyesi Zabıta Ekipleri gıda ve fiyat denetimlerini arttırdı.

Torbalı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, döviz kurlarındaki artışı fırsatçılığa çeviren, bunu fahiş fiyatlarla etiketlere yansıtan bazı marketler zincirine yönelik zabıta ekiplerince denetimler yapıldı.

Denetimlerde, tespit edilen eksiklikler ekiplerce tutanakla ve fotoğrafla belgelendi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar, "Torbalı büyük ölçekli marketler zincirinin aynı zamanda lojistik merkezi konumunda. İzmir'in neredeyse bütün paketlenmiş ürünleri bizdeki lojistik merkezlerden sağlanıyor. Üzülerek belirteyim bazı şirketler ülkemizdeki bu süreci, döviz kurlarındaki artışı istismar ediyor, fırsatçılığa çeviriyor. Vatandaşlarımızdan gelen bütün şikayetler ile bizim doğrudan yaptığımız denetimlerde bunu görüyoruz. Bu konuda asla müsamaha göstermeyeceğiz. Gerekirse bu firmaları, marketleri teşhir edeceğiz." dedi.

Denetimlerde, marketten rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldığı belirtilen açıklamada, yerli üretim logoları hakkında market görevlilerine bilgi verildiği, eksiklerin en kısa sürede tamamlanması istendiği belirtildi.

Denetimlerde eksik gramaj ve farklı fiyat uygulaması yaptığı tespit edilen işletmeler hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.