İzmir

EÜ'de bakteriden tarımsal ilaç üretildi

16:42 08 Ekim 2018
EÜ'de bakteriden tarımsal ilaç üretildi

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümünde mikroorganizmaları kullanarak tarımsal ilaç üretildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Prof. Dr. Rengin Eltem ve araştırma ekibinin, mikroorganizmaları kullanarak bitkilerin gelişim ve büyümesini destekleyen mikrobiyal gübre ve bitkilerde mantar hastalıklarına neden olan küflere karşı mikroorganizmalardan yola çıkarak formülasyon geliştirdiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eltem uzun yıllar mikroorganizmalar üzerine çalıştığını belirtti.

Gelecek yıllarda çevre dostu ürünlerin kullanımını hedefleyen tarımsal üretim politikaları giderek önem kazanacağının dile getiren Eltem, şunları kaydetti:

"Bizim burada amacımız, uzun yıllar yapılan çalışmalarla tarafımızdan geliştirilen ve kitlesel üretim yöntemleri optimize edilmiş ülkesel orijinli biyolojik preparatları alan etkinlik denemeleri yapıldıktan sonra hem yerli bir ürün geliştirmek hem de yurt dışına ihraç edilebilecek özelliklerde ve kalitede üretmek. İnsan sağlığı ve çevreye duyarlı olan bu ürünleri daha ucuz maliyetlerle Türk tarımına kazandırmak istiyoruz."

Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak da ekibi ziyaret ederek tebrik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.