İzmir

Okçular Vakfı ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği protokolü

15:15 18 Ekim 2018
Okçular Vakfı ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği protokolü

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, daha çok çocuğun, gencin geleneksel sporlarla ilgilenmesinin kültürün korunmasına katkı sağlayacağını belirterek "Gençlerimizin geleceklerini kendi kimlikleriyle şekillendirmesine katkı sağlayacaktır. Benim ricam okulunuzda okçuluk sporuna sahip çıkın, çalışmalar yapın. İnşallah İstanbul'da yaptığımız çalışma İzmir'de de karşılık bulacaktır." dedi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Salonu'nda Okçular Vakfı ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü arasında okçuluk eğitimi verilmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, imza töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışma yaptıklarını ve olumlu sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Türkiye'de ve dünyada okçuluğun hak ettiği yere kavuşması için çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını kaydeden Erdoğan, çalışmalarla birlikte faal lisanslı okçu sayısının 5-6 kat artış gösterdiğini dile getirdi.

Erdoğan, Türkiye'nin okçulukta da en az güreşteki kadar başarılı sporcu yetiştirmesi ve uluslararası şampiyonalarda dereceler, kupalar elde etmesini hedeflediklerini belirtti.

- Kültürel kimliğin korunması

Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak geleneksel sporların gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Bilal Erdoğan, "200-300 yıllık batılılaşma döneminden sonra insanın haz duygularını beslemeyi hedef alan, insanın mutluluğunu hazza bağlayan kapitalist sistem, küreselleşme adı verilen dünyayı tekdüzeliğe sürükleyen bir akımla karşı karşıyayız. Bu da şunu getiriyor, daha çok insan aynı müzikleri dinlesin, aynı şeylerden keyif alsın, aynı filmleri izlesin. Bu tek tipleşme çok derin kadim kültürlere sahip nice milletlerin kendilerini aşağılık kompleksine kaptırmasına neden oluyor." diye konuştu.

Erdoğan, dünyadaki kutuplaşma ve bir tarafın başka taraf üzerinde tahakküm kurmaya çalışmasının barış getirmediğini, aksine çatışmayı artırdığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kültürlerin yaşanması, karşılıklı saygının olmazsa olamazıdır. Kültürleri tarihin ansiklopedi sayfalarına gömerseniz meydana gelen zulmün bir çeşididir. Bütün kültürlerin saygıyı hak ettiği anlayışından hareketle bizler dünyadaki bütün geleneksel sporların oynanmasını, kupaların şampiyonaların gerçekleştirilmesini ve tanıtımların yapılmasını gerçekleştirmeye çalışıyoruz."

Bilal Erdoğan, Türkiye'de hem geleneksel güreş dallarının, atlı sporların hem de okçuluğun gelişmesi için çalıştıklarını kaydederek, "Geleneksel sporlarımız daha fazla çocuğumuz, gencimiz tarafından iştigal alanı olarak belirlendiğinde kendi kültürümüzün korunmasına çok ciddi katkı sağlayacaktır. Gençlerimizin geleceklerini kendi kimlikleriyle şekillendirmesine katkı sağlayacaktır. Benim ricam okulunuzda okçuluk sporuna sahip çıkın, çalışmalar yapın. İnşallah İstanbul'da yaptığımız çalışma İzmir'de de karşılık bulacaktır." diye konuştu.

Bilal Erdoğan, okçuluğun faydalarının pedagojik olarak kanıtlandığını da sözlerine ekledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türkiye'nin değişimini modern eğitimin yanı sıra milli değerleriyle sağladığına işaret ederek, okçuluk değerinin dünyanın tamamına yayılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Okçuluğun sadece ok atma eyleminden ibaret olmadığını söyleyen Dağ, öğrencilerin kültürel değerlerini öğrenerek yetiştiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız, bugünün gençlerinin yarının Türkiyesinde yönetici olacağına işaret ederek, "Tarihi bilmeyenin geleceği yoktur. Bu sporu yapmış olmakla birlikte binlerce yıllık tarihi sorumlulukla hareket etmiş olacağız. Gençlerimiz bir yandan eğitim alacak hem de milli değerlerle kuşanmış olacaklar." diye konuştu.

Gençlere büyük önem verdiklerini söyleyen Yıldız, yarının yetişkinlerine vatan, millet, tarih ve bayrak şuuruna sahip çıkan öğretmenlere teşekkür etti.

- Yay sabrı, ok hedefe kilitlenmeyi öğretir

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de kültürün en kıymetli beşeri ve manevi değerlerini yarına aktarma gayreti içinde olduklarını söyleyerek, "Evlatlarımızı geleceğe hazırlarken çıkış noktamız sadece akademik eğitimde başarı değildir. Onların, sosyal, sportif ve sanatsal anlamda çok yönlü gelişimleri bizim için esastır. Eğitimciler olarak çok iyi biliyoruz ki, öğrenciyi sadece tek yönlü olarak hayata hazırlayamayız." dedi.

Gençlerin yay ile sabrı, ok ile hedefe kilitlenmeyi öğreneceğini kaydeden Yahşi, "Bu yıl ilk etapta 30 ilçemizde 60 okulumuzda okçuluk eğitim merkezi oluşturmayı planlıyoruz. İlimizde 120 antrenörümüzle binlerce okçu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Okçuluk eğitimi alan öğrencilerimiz müdürlüğümüz tarafından düzenlenecek ilçeler arası ve il düzeyinde müsabakalarda yarışacaklar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi arasında işbirliği protokolünü imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.