İzmir

"Kentsel dönüşümler eko kent anlayışında yapılmalı"

10:39 06 Kasım 2018
"Kentsel dönüşümler eko kent anlayışında yapılmalı"

Doğa bilimci Prof. Dr. Atabay Düzenli, kentsel dönüşümlerin eko kent anlayışında yapılması gerektiğini belirtti.

Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Düzenli, yaptığı açıklamada, son yıllardaki iklim özelliklerinin ve oluşturduğu olayların iyi yorumlanması ve geleceğin buna göre inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bir çok doğal olayı gibi iklimlerde de zaman içinde değişimler ve döngüler söz konusu olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Düzenli, şöyle devam etti:

"Gezegenler kendi ve birbirleri etrafında döndüğü müddetçe de bu ve buna benzer gerçekleri yaşamak kaçınılmazdır. Burada bunların dışında doğal alanlardaki doğal yapıların nasıl değiştirildiği de önem taşıyor. Karadaki yaşam alanlarının önceki ve sonraki yapılarına bakılmalı ve bunların da iklimi etkilediği göz ardı edilmemelidir. Son yıllardaki iklim özelliklerini ve doğurduğu olayları bu gerçeklerle özdeştirmek gerekir. Bu ilişkiler kurulursa son yıllardaki yersiz ve beklenmedik yağışların, sıcaklıkların nedenleri kolayca anlaşılır. Doğal gerçekler göz ardı edilirse, ne yapılırsa yapılsın doğa kendi halinde ortaya çıkardığı sellerle, kaymalarla, çökmelerle, kasırga ve fırtınalarla dönmeye çalışacaktır. Bu nedenle kentsel dönüşümler eko kent anlayışında yapılmalı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.