İzmir

"Mahir Eller" projesi İzmir'de tanıtıldı

15:53 13 Şubat 2019
"Mahir Eller" projesi İzmir'de tanıtıldı

İzmir'de Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve 15 milyon avro bütçeye sahip, 12 ilde 3 bin kişiye istihdam sağlayacak "Mahir Eller" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) düzenlenen toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ortaklığında EBSO işbirliğinde yürütülecek projenin detayları anlatıldı.

Toplantıda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Dönmez, projenin sadece bir istihdam projesi olmadığını, bu projeye başvuranların mesleki becerilerinin, niteliklerinin belirleneceğini dile getirdi.

Projeyle 3 bin kişiye iş imkanının sağlanmasının hedeflendiğini, işveren olarak aradıkları nitelikte elaman bulamadıklarını dile getiren Dönmez, bu ve benzeri projelerin kurumsal ve ekonomik faktörler açısından çok değerli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini işaret etti.

Dönmez, şöyle konuştu:

"Proje Suriyeli göçmenlerle birlikte iş gücüne dahil olmak isteyen Türkleri de kapsıyor. Özellikle İzmir gibi yurt içinden göç alan ve işsizlik oranı Türkiye ortalamasının üstünde olan bir şehir için bu proje bir fırsattır. İnşaat ve tekstil sektörü başta olmak üzere odamıza 900'e yakın başvuru yapıldı. Bu yoğun talep ihtiyacı da ortaya koymaktadır."

Ege Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Elif Tunalı Çalışkan da projenin detaylarını anlattı.

Proje kapsamında Konya, Adana, Hatay, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Kilis, Mardin, Mersin, Şanlıurfa ve İzmir'de 3 bin kişinin istihdam edilmesi, 2 bin kişinin Türkçe dil kurslarından faydalanması, 30 bin kişinin mesleki yetkinliklerinin belirlenmesi ve 20 bin kişinin de mesleki belgelendirme sınavına alınması öngörülüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.