İzmir

Boş dairesinde besliyor, ayda 7 bin TL kazanıyor

09:16 22 Haziran 2021 3 Yorum Var
Boş dairesinde besliyor, ayda 7 bin TL kazanıyor

İzmir'de ipekböceği yetiştiriciliğine merak salan Veysel Yetişen, boş daireye kurduğu sistemle 40 bin böceğe bakıyor. Yetişen . bir aylık süre içerisinde 7 bin lira kadar gelir beklediğini ifade etti

İzmir'de imam hatip olarak görev yaptığı esnada ipekböceği yetiştiriciliği gören ve merak salan din görevlisi Veysel Yetişen, 2018 yılında ilk olarak İzmir'de bu işi denedi. Sonrasında Ordu'ya yerleşen Yetişen, bu işe burada devam etmek istedi. 2 yıl önce dut fidanlarını diken ve yaklaşık 100 metrekarelik boş daireye sistemi kuran Yetişen, şuanda 40 bin ipekböceğine bakıyor. Getirisinin güzel olduğunu söyleyen yetişen, insanlara yardımcı olabileceğini belirtiyor.

BİR AY İÇERİSİNDE 7 BİN LİRA GELİR BEKLİYORUM"

Böceklerin yavru olarak geldiklerini söyleyen Yetişen, "Biz bunun bir ay boyunca sadece beslemesini yapıyoruz. Bir ay sonra bunlar koza örecek ve bu kozaları teslim edeceğiz. Potansiyeli çok güzel. Öncelikle pazar derdi yok, bir dönüm yere 250 ağaç sığar. Bu ağaçlar ile de 100 bin böcek besleyebiliriz. 100 metrekare kapalı alanda olduğumuz zaman sadece bir ay içinde yaklaşık 18 bin lira kadar gelirimiz olur, giderimiz hiç olmaz. Benim burada 40 bin böceğim var, bir aylık süre içerisinde 7 bin lira kadar gelir bekliyorum" dedi.

ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTIRMAYI DÜŞÜNÜYOR

İpekböceği yetiştiriciliğini insanlara tavsiye ettiğini de söyleyen Yetişen, "Memleketimize yeni bir nefes getireceğine ve alternatif olacağına inanıyorum. Bölgemizde ilk olduğu için yabancı kalıyorlar ama sürekli anlatıyorum. Her yıl üretim kapasitesini arttırmayı düşünüyorum, giderek 100 bin böceğe ulaşmayı hedefliyorum. Ordu Büyükşehir Belediyemiz de yapmak isteyen vatandaşlarımıza dut fidanı verecek, inşallah bu şekilde daha da gelişecek. Belediyemiz bize de raf desteği verecek, ücretsiz fidanları dağıtmaya da her yıl devam edecekler" şeklinde konuştu.

 Böceklerin bakımının kolay ancak dikkat isteyen bir iş olduğunu kaydeden Yetişen, yapmayı düşünen herkese yardımcı olabileceğini söyledi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Balıkçı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben Konya da bu işi yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkürler
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    İpek böceklerini nerden buluruz
    Cevapla
  • ,,, 2 yıl önce Şikayet Et
    Google'den koza birlik sayfasına girip gerekli bilgilerin sorulduğu formu doldurarak ve istenen ödemeyi de yaparak temin edebiliyorsunuz. Bende çocukluğumdan kalma alışkanlıkla zaman zaman istiyorum. Kesinlikle ticari değil...
    İlk beğenen sen ol
  • İlhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeş boş dükkanda olurmu acaba cevab yazarsan memnun olurum bu sadece dut yaprağını yiyo
    Cevapla
  • ... 2 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir tabii. Sadece dut yaprağı. Herhangi bir kimyasal ilaçlamaya maruz kalmamış yapraklar olmalı.
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.