Susuz çamaşır makineleri geliyor
Kirli çamaşırlarınızı su kullanmadan dakikalar içinde tertemiz yapabileceksiniz.
Çamaşırlarınızı havada asılı tutan ve dakikalar içinde kuru buzla onları temizleyen, susuz çalışan çamaşır makinesine sahip olmayı kim istemez ki?
Popular Science dergisinde yer alan habere göre, susuz çamaşır makinesi süper soğutulmuş, süper iletken metal çamaşır sepetini havada tutmak için akülü bir halka kullanıyor. Sepet kırılıp dağılmayan iki katlı cam ile kaplı ve likit nitrojen kullanılarak çamaşırlarınız soğutuluyor. Halkanın içerisindeki aküler manyetik bir alan üretiyor ve sepet bu alan içerisinde askıda kalıyor.
Seramik tabanlı dokunmatik arayüz kullanılarak açılan ve kontrol edilen çamaşır küresi süblime (sıvı duruma geçmeden katı durumdan doğrudan gaz durumuna geçen) olan buzu süpersonik bir hızla çamaşırlarınıza püskürtüyor. Karbondioksit kirli çamaşırlardaki organik malzemelerle etkileşime geçiyor ve onları parçalıyor. Sonra kirler işi bitince durulayıp temizleyebileceğiniz bir boru aracılığıyla filtre ediliyor. Karbondioksit çıkarılıyor ve yeniden donduruluyor. Böylece çamaşırlarınız temiz ve kuru olarak makineden çıkıyor.
Bu çamaşır makinesi tasarımcı Elie Ahovi tarafından geliştirilen bir konsept. Ancak yakın zamanda apartmanlarda bu tür temizlik kürelerinin görülmesi hayal değil. Çamaşırlarınızı temizlemek için artık zaman kaybetmeyeceksiniz.
-
Mehdi Mumin 14 yıl önce Şikayet EtAmma atmasyon ha. Yazanları okuduktan sonra merak ediyorum. maliyeti ne olacak? Bir çamaşır makinesi için 1 MILYON DOLAR falan mı? HAYAL DEĞİLMİŞ... Doğru, ATMASYON... Birde buna bilim diyorlar kiyamet alameti işte CAHİLLER ve AHMAKLAR bu gün alim adı altında geçiyor. Modern bilmin "bilimle, ilimle" alakası kalmadı doğrusu. Büyük şirketleri -İNSAN HAYATINA RAĞMEN- zengin etmekten başka bir işe yaramıyor... yada holywood 'a KURGU MALZEMESİ çıkarmaya çalışmaktan başka....Beğen