Kahramanmaraş

Anadolu Ajansı 96 yaşında

16:38 06 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük ve dünyanın en uzun insanı unvanına sahip olan Sultan Kösem, Anadolu Ajansı'nın (AA) 96. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç kutlama mesajında, milletin sesi AA'nın 96 yaşında olduğunu anımsattı.

İlkeli habercilik ve yükselen başarı grafiğiyle gurur duyduğu AA'nın tüm çalışanlarını kutladığını vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti:

"Haberciliğin öncü ve örnek kuruluşlarından birisi olan Anadolu Ajansı Türkiye'nin de en köklü kuruluşlarından birisidir. İletişim teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ederek, yurt içi ve yurt dışındaki örgütlenmesini geliştiren Anadolu Ajansı, çok yönlü ve hızlı haber akışıyla görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Türkiye'nin en büyük haber ve iletişim ağına da sahip olan Anadolu Ajansı, kendini yenileyerek bir dünya ajansı haline gelmiş ve kendi ekolünü kuran bir okul olmuştur.

Anadolu Ajansı Türkiye'nin gören gözü, duyan kulağıdır. Sorumlu ve ilkeli habercilik anlayışıyla milletimizin sesi olan Anadolu Ajansı'nın 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Başarılı çalışmalarını arttırarak sürdüreceğine gönülden inanıyor, kuruma emeği geçenleri saygıyla anıyor, tüm çalışanlarını tebrik ediyorum.''

- "Türkiye'nin saygın haber ajansı"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük de AA'nın kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Ajansın Kurtuluş Savaşı'nın en çetin geçtiği günlerde Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulduğunu hatırlattı.

10 dilde yayın yapan, günlük ortalama 2 bin haber geçerek, küresel 5 ajans arasında gösterilen AA'nın 96'ncı yaşını kutlayan Karaküçük, şöyle devam etti:

"1920'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Anadolu Ajansı bugün dünyanın en köklü haber ajanslarından biri. 6 Nisan 1920'de kurularak 96 yıllık köklü tarihi boyunca kuruluş ilkelerinin yanı sıra basın meslek ilkelerine de sadık kalarak sürekli güçlenerek büyüyen ve Türkiye'nin saygın haber ajansı olan Anadolu Ajansı, üstlendiği tarafsız ve doğru habercilik öncülüğünü en başarılı şekilde gerçekleştirmiş ve bugün hepimizin gurur duyduğu bir ajans haline gelmiştir.

Anadolu Ajansı'nın 96. kuruluş yıl dönümünü kutlar, yayın hayatına başladığı günden bu yana emeği geçen, başarılı hizmetler gerçekleştiren her kademedeki tüm çalışanlarını en içten dileklerimle tebrik eder, mutluluk ve başarılar dilerim."

- Dünyanın en uzun insanı da AA'nın 96. yıl dönümünü kutladı

Dünyanın en uzun insanı Mardinli Sultan Kösen de AA'nın kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutladı.

Harran Üniversitesinin daveti üzerine Şanlıurfa'ya gelen 2 metre 51 santimetre boyundaki Kösen, AA'nın Türkiye'nin en önemli ve en büyük haber ajansı olduğunu belirtti. AA'nın dünyadaki sayılı ajansları arasında yerini aldığını kaydeden Köse, kendisinin dünyaya tanıtımında AA'nın büyük katkısının olduğunu vurguladı.

Her zaman AA'nın kendisine destek olduğunu dile getiren Kösen, "Anadolu Ajansı Türkiye en büyük ajansı. Her zaman takip ediyoruz. Başarılarının devamını diliyorum. Bizlere büyük katkıları oldu gerçekten. AA'nın bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. AA ülkemiz için çok önemlidir. Sesimizi dünyaya duyuruyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.