Kahramanmaraş

Kahramanmaraş 2. Tekstil Makinaları Fuarı açıldı

14:44 28 Nisan 2016
Kahramanmaraş 2. Tekstil Makinaları Fuarı açıldı

Kahramanmaraş 2. Tekstil Makinaları Fuarı, yerli ve yabancı firmaların katılımıyla açıldı.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, KAFUM'daki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın, Türkiye gibi potansiyeli yüksek ve dinamikleri son derece sağlam bir kent olduğunu söyledi.

Tekstilin, Kahramanmaraş'ın bir gerçeği olduğunu vurgulayan Güvençer, "Şehrimiz; enerji, kağıt, çimento, metal mutfak eşya sektöründe sahip olduğu değerleri çıkardığınızda Türkiye bu anlamda eksik kalır ama belki bu bütün sektörlerin içerisinde tekstil sektörü son derece özellikli bir yer taşıyor. Kahramanmaraş tekstil sektörü olmazsa ülkemiz neredeyse yüzde 50'ye yakın bir nispette eksik kalacaktır. Bu kıymetin değerini bilmeliyiz." dedi.

Güvençer, tekstil sektörünü dünyayla gerçek anlamda rekabet edebilecek bir ülke değerine dönüştürülmesi gerektiğine dikkati çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da Kahramanmaraş son 20 yılda tekstil ve konfeksiyon sektöründe büyük atılımlar yaparak adeta kabuğunu parçalayan bir sanayi kenti haline geldiğini vurguladı.

Kahramanmaraş'ın, "Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi ekonomideki makus talihini kendi öz kaynaklarıyla yenmeyi başararak ürettiği markalarla dünyanın söz sahibi sanayi şehri" olduğunu belirten Erkoç, "Kentimiz bugün Türkiye'de tekstil denilince önde gelen marka kentlerden birisidir. Kahramanmaraş'ta bu anlamda büyük bir vizyon var. Bu kolay kazanılan bir şey değil." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Ticareret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz ise tekstilin Kahramanmaraş için çok önemli bir sektör olduğunu vurguladı.

Kentte tekstilin mazisinin 1960'lı yıllarda pamuk tarımıyla başladığını dile getiren Öksüz, şunları kaydetti:

"1980'den sona Anadolu'da teşvikler verilmesiyle sanayileşmenin adımları atıldı. Özal ve AK Parti hükümetleri döneminde de aynı politika daha da yoğunlaştı. Bugün ilimiz özellikle iplik üretiminde dünyada çok iyi bir noktaya geldi. Türkiye ipliğinin yüzde 30'unu üretiyoruz. Yeni yatırımlarla yüzde 40'ları zorluyoruz. Makine parkuru ve modernizesi bakımından da belkide dünyanın en önde gelenlerinden birisiyiz. Kahramanmaraş bugün dünyanın en iyi markalarının kumaş ve iplik hatta konfeksiyon ihtiyaçlarını karşılıyor. Gelinen noktayı küçümsemememiz lazım."

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu.

15 ülkeden 200 firmanın iplik, dokuma, örgü, boya, baskı-terbiye ve konfeksiyon makinalarını sergilediği fuar, 30 Nisan'a kadar açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.