Kahramanmaraş

Okula Halisdemir tişörtüyle gidiyorlar

13:23 23 Eylül 2016
Okula Halisdemir tişörtüyle gidiyorlar

Kahramanmaraş'ta Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafının bulunduğu tişörtler giyerek okula gidiyor.

Yeni eğitim öğretim dönemine 770 öğrencisiyle başlayan Fatih Anadolu Lisesi'nin tüm öğrencileri ile 46 öğretmeni, okula şehit Halisdemir'in fotoğrafının basıldığı tişörtlerle geldi.

Halisdemir'in FETÖ'nün darbe girişiminde gösterdiği kahramanlığı unutmamak ve unutturmamak isteyen öğrenci ve öğretmenler, bir hafta boyunca üzerinde Halisdemir'in fotoğrafının yer aldığı tişörtleri giyecek.

Okulun Müdür Yardımcısı Ahmet Yağdıgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisindeki üniformalı teröristlerce Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmak istendiğini belirtti.

Halisdemir'in darbe girişiminde gösterdiği kahramanlığına dikkati çeken Yağdıgül, şöyle devam etti:

"Bu darbe girişimini önlemek için canını feda eden şehitlerimizi unutmamak ve her zaman anmak için 15 Temmuz gecesinin sembol ismi olan şehit Ömer Halisdemir'in fotoğrafının bulunduğu bir tişört bastırdık. Bu tişörtü tüm öğretmen ve öğrencilerimize dağıttık. Buradaki amacımız bu gençlerimizin milli ve manevi değerlerle yetişmesini sağlamak. Öğrencilerimizin vatanına, milletine, devletine ve bayrağına saygılı insanlar olarak yetiştirmek için bu tişörtlerle bir farkındalık oluşturmaya çalıştık."

- "Şehitlerimize borçluyuz"

11. sınıf öğrencisi Kaan Hakan Kozludere de şehitleri anlamak ve anlatmak için tişörtleri gururla giymeye devam edeceklerini ifade ederek "Demokrasi şehitleri olmasaydı, çok kötü durumda olacaktık. Belki okullarımıza başlayamayacak, hapislerde çürüyecektik. Böyle güzel günleri, halkımıza ve demokrasi şehitlerimize borçluyuz." dedi.

Darbe girişimi sırasında tüm halkın vatanına ne kadar bağlı olduğunu gösterdiğini dile getiren 12. sınıf öğrencisi Gaye Nur Zülkadir, "15 Temmuz gecesini yaşamak çok zordu. Bu darbe girişiminin ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatmak ve tekrar bu ruhu yaşamak için tişört yaptıran okul yönetimine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.