Kahramanmaraş

Vakıflar Genel Müdürü Ertem'den, tarihi mekanlara inceleme

16:39 03 Mart 2017
Vakıflar Genel Müdürü Ertem'den, tarihi mekanlara inceleme

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile tarihi Demirciler çarşısında incelemelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın tarihi Ulu Cami ziyaretine katılan Ertem, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi Demirciler Çarşısında AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç ile incelemelerde bulundu.

Ertem, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi Demirciler Çarşısında Büyükşehir Belediyesinin ve kendilerinin çalışmaları olduğunu, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın talimatıyla şehre geldiğini söyledi.

Vakıflara ait restore edilmesi gereken yerler ile tarihte kaybolmuş mescit ve cami mahiyetinde yerlerin tespitini yapıp onları ihya etme noktasında yerinde görmek istediklerini dile getiren Ertem, "Belediye ile bir çok noktada ortak çalışmamız oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte geziyoruz. Buradan aldığımız raporlar ve gördüklerimiz doğrultusunda kararlar vereceğiz. Zaten çalışmalarımız vardı, belki bir hızlandırma, yeni yani bakış açıları getirme noktasında bu geziyi yapıyoruz. Tespitlerimiz daha önce var olanların değerlendirmesini yapıyoruz. Farklı bir bakış açısıyla neler yapabiliriz, onu da yerinde değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç da Kahramanmaraş'ta yüz yıllardan beri onarım bekleyen, başta camiler olmak üzere tarihi eserleri, ecdattan insanlara miras kalan tüm eserlerin çok hızlı bir şekilde restore edildiğini belirtti.

Genel Müdür Ertem'in Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın talimatıyla kente geldiğini anımsatan Kaynak, "15 yıldan beri Kahramanmaraş'ta büyük bir devrim var, tarihi eserlerin restorasyonunda, gerçekten vakıflara bundan dolayı minnettarız." dedi.

Milletvekili Kılıç, Ertem ve Erkoç, çarşı esnafıyla sohbet ettikten sonra Şeyh Ali Sezai Efendi Külliye'sini ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.