Kahramanmaraş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk:

17:43 12 Mart 2017
MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "İradenin de egemenliğin de Cumhuriyet'in de devletin de sahibi Türk milletidir. Devlet için evet, millet için evet, Cumhuriyet için evet Türk’ün bekası için evet diyoruz." dedi.

Öztürk, MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığınca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen anayasa değişikliği bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok ağır ve olumsuz şartların hüküm sürdüğü kritik bir dönemden, adeta ateş çemberinden geçtiğini söyledi.

Türkiye'nin iç ve dış güvenliğinin çok ciddi tehlike ve tehditlere maruz olduğunu belirten Öztürk, "Milli güvenlik sorunları ağırlaşmaktadır. Türkiye'yi içine alan husumet çemberi giderek daralmaktadır. İç bünyemiz yara almıştır. Toplumsal huzursuzluk ve tedirginlik derinleşmektedir. Türk milleti 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamıştır. 15 Temmuz’un artçı sarsıntıları hala sürmektedir. Devlet kurumlarının FETÖ virüsünden temizlenmesi için geniş çaplı idari ve adli süreçler harekete geçirilmiştir. Türkiye, tarihinin en kanlı terör örgütleri olan PKK, PYD, IŞİD ve FETÖ'ye karşı Türkiye içinde ve dışında amansız bir mücadele içindedir." diye konuştu.

İç savaş koşullarının hakim olduğu komşu ülkeler Irak ve Suriye'deki yangının giderek yayıldığını ifade eden Öztürk, "PKK terör örgütünün saldırıları tırmanıyor. PKK ile mücadele Türkiye içinde ve sınır ötesinde sürmektedir. Bölücü hainler Türkiye'nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar içindedir. Türkiye çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıyadır. Adete sırat köprüsünde geçmektedir. Karşımızdaki tablo maalesef budur." dedi.

Devletteki tıkanma ve anayasadan uzaklaşma keyfiliği ortadan kaldırılmazsa karşılaşılabilecek muhtemel olaylarla baş etmenin mümkün olmayacağını ve milli bekanın yok olacağını, parti olarak teşhis ve tespit ettiklerini aktaran Öztürk, "Bunun ertelenmez bir ihtiyaç halinde önümüzde durduğunu gördük. Daima önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben ilkesiyle hareket eden ve siyasetinin ana merkezini bu ilke üzerinde oturtan Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Başkanımız tarafından bu kaygılarını dile getirmiş ve sonu bir çıkmaz yola giden bu sarmaldan ülkeyi kurtarmak için yapılacakları çok net bir şekilde kamuoyuyla paylaşmıştır." ifadelerini kullandı.

Egemenliğin, Cumhuriyet'in, devletin sahibinin Türk milleti olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"MHP olarak baştan beri Türk milletinin iradesinin demokrasi ve Cumhuriyetimizin en temel meşruiyet kaynağı oluşturduğunu hep söyledik. Küresel nüfuz mekanizmalarıyla oluşturulan vesayet odakları ne zaman siyasetin önünü tıkamışlarsa biz milletin iradesinin yolunu açtık. Demokrasiyi işlettik, siyaset dışı aktörlerin siyasete müdahale oyunları hep bozduk çünkü biliyoruz ki iradenin de egemenliğin de Cumhuriyet'in de devletin de sahibi Türk milletidir. Devlet için evet, millet için evet, Cumhuriyet için evet Türk’ün bekası için evet diyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.