Kahramanmaraş

Tarlasını sürerken ortaya çıktı, gözlerine inanamadı-Yerel'in Nesi Var?

17:35 17 Eylül 2021 3 Yorum Var
Tarlasını sürerken ortaya çıktı, gözlerine inanamadı-Yerel'in Nesi Var?

Haber7 okurları için yerelin en çarpıcı 5 haberini derledik.

Bu hafta Kahramanmaraş’ta tarlasını süren çiftçinin tesadüf eseri bulduğu fosil kemiklerle heyecanlanıyoruz. Yerel’in bu haftaki en talihsizi Gaziantep’teki 51 yaşındaki Jale Düşmezer olurken en fedakâr babayla Erzurum’da karşılaşıyoruz. Elazığ’da Hasan’ın başarısına seviniyor, Çanakkale’de ise simit satar gibi altın satan seyyar kuyumcuya hayret ediyoruz.

Peki, bu hafta sizin ilinizde nasıl geçti? Görüş ve yorumlarınızı bekliyoruz.

1.EN TESADÜF

♦Kahramanmaraş’ta yaşayan ve çiftçilik yapan Yılmaz Orçan, tarlasını ektiği sırada bulduğu kemiklerin antik fil fosiliyle benzerliği heyecanlandırdı.

2.EN TALİHSİZ

♦Gaziantep’te 51 yaşındaki Jale Düşmezer 11 ay içerisinde 3 kez koronavirüse yakalanınca aşı konusunda uyardı. Aşı yaptırmayan Jale Düşmezer'in eşi Ali Düşmezer, “Eşim de kimsenin kendi durumuna düşmesini istemiyor” dedi.

3.EN FEDAKAR

♦Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Muratcayırı Mahallesin'e bağlı Salkom mezrasında yaşayan 4 çocuk babası Deniz Yeşilbaş’ın okula giden 3 kız çocuğu için yaptığı fedakarlıkla görenleri duygulandırıyor. Özellikle kış mevsiminde Salkom mezrası önünden geçen Tuzla Çay’ının debisinin yükselmesiyle mezraya araç giriş ve çıkışı duruyor. Yeşilbaş, ise okula giden kızları Ela (11), Yağmur (9) ve Zeynep’i (7) Çay’dan karşıya geçirip okul servisine bindirmek için paçaları sıvayıp hırçın sulara giriyor.

4.EN BAŞARILI

♦Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Hasan Coşkun bir dönem işçi olarak inşaatında çalıştığı üniversite kütüphanesine artık tıp fakültesi öğrencisi olarak geliyor.

6.EN RİSKLİ

Çanakkele'de 40 yıldır seyyar olarak sarraflık yapan Ertuğrul Müftüoğlu simit satar gibi seyyar olarak bilezik satıyor. 2 kez silahlı soygun riski atlatan Müftüoğlu risklerine rağmen mesleğini sevdiğini belirtti.

 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • muratbey 2 yıl önce Şikayet Et
    yuh sana sanki simit satıyor tutamadınmı bi dükkan
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuyumcudan vergi alınıyormu acabaa
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence en talihlisi antepteki. Kadın üç kez yakalanmış ve atlatmış. Vücut tam bir antikor fabrikası oldu maşallah
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.