Karabük

Safranbolu'daki "Bebekler Üşümesin" kampanyası

18:58 24 Aralık 2015
Safranbolu'daki "Bebekler Üşümesin" kampanyası

Safranbolu Belediyesi öncülüğünde kadınlar tarafından  Suriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesini hedef alan saldırılardan kaçarak güvenli bölgelere sığınan Türkmen çocuklar için başlatılan "Bebekler Üşümesin" kampanyasına destek devam ediyor.

Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyanın başladığı ilk günden itibaren büyük bir ilgi gördüğünü söyledi.

Kampanya kapsamında belediyelerine ait Hayır Çarşısı'na teslim edilen yünlerden çocuklara kazak, süveter, atkı, bere gibi giyim eşyalarının örüldüğünü anlatan Aydın, "Safranbolu’da tüm kesimleri kapsayan büyük bir duyarlılık söz konusu. Görüldüğü gibi Safranbolu’da bir hayır işi olacaksa tüm Safranbolu konuya sahip çıkıyor. Ben öncelikle bu önemli kampanyaya katkı sağlayan herkese gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aydın, kampanyanın yarın sona ereceğini ancak yardımların hala yoğun bir şekilde geldiğini ve kampanyanın beklenenin çok daha üzerinde olduğunu kaydetti.

Öte yandan belediye tarafından, Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Kurmay Albay Sedat Arıcan'ın Safranbolu Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldığı belirtildi. 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.