Karabük

KBÜ ile Safranbolu Belediyesi arasında protokol

19:42 16 Mart 2016
KBÜ ile Safranbolu Belediyesi arasında protokol

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Safranbolu Belediyesi arasında eğitim ve kültür alanlarını kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında yapılan imza protokolünde konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, işbirliği protokolü gereği kongre, seminer, çalıştay gibi organizasyonların yanı sıra tez, proje, belgesel, tiyatro gibi alanlarda ortak çalışmalar yürüteceğini söyledi.

Karabük Üniversitesinin kurulduğu günden bugüne Safranbolu Belediyesinin her zaman desteğini yanında hissettiğini ifade eden Polat, "Bu yeni işbirliği protokolü de bütün çalışmalarımızda Safranbolu Belediyesinin yanımızda olduğunu, bizim de onların yanında olduğumuzu deklare etmiş oluyor. Başkanımızın göreve geldiğinden beri bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendilerine Karabük Üniversitesinin kapıları her zaman açıktır, şükranlarımı sunarım" diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da KBÜ'nün bölgenin en önemli göç merkezlerinden, cazibe noktalarından ve motor güçlerinden birisi olduğunu belirtti.

Karabük ve Safranbolu'nun, Karabük Üniversitesinin son yıllarda vermiş olduğu güçlü görüntüsünden dolayı ivme kazandığını vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Safranbolu turizm ve kültürel değerlerin korunması anlamında ciddi çalışmalar yapmakta. Bu çalışmalarımızda en yakın istişare noktamız Karabük Üniversitesidir. Safranbolu Araştırmaları Merkezimizi üniversitemiz ciddi anlamda destekliyor, bugüne kadar yaptığımız 12 cilt eserimizin yayınlanmasında en büyük emek Karabük Üniversitesinin öğretim üyelerine aittir. Safranbolu'nun kültürel değerlerini korumak için ciddi çalışmalar yapmaktayız, bu çalışmalara da Karabük Üniversitesi ciddi destek veriyor. Bölgemizin arkeolojik değerlerini gün yüzüne çıkartma hususunda üniversitemizin önemli çalışmaları var. Altın Safran Belgesel Film Festivali düzenlenmesi hususunda üniversitemizle iyi bir işbirliği yapıyoruz."

Konuşmaların ardından Polat ve Aksoy, iş birliği protokolünü imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.