Karabük

Karabük'te ilaçlama çalışması

14:48 19 Temmuz 2018
Karabük'te ilaçlama çalışması

Karabük Belediyesi tarafından larva ilaçlaması yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, çalışmaların Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Kılavuzlar Mahallesi'nden yürütüldüğü ifade edildi.

Dere yataklarında yapılan saha ve bilimsel çalışmalar sonucunda probleme neden olan türün similium türü sinekler olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan çalışmalarda dere yataklarında akış hızının yüksek olduğu noktalarda similium larvalarının 3. ve 4. evrelerine rastlanıldığı, havaların ısınmasıyla birlikte üremeye başlayan larva ve yumurtaların canlanmasını önlemek amacıyla Bacillus Thuringiensis Israelensis (BTİ) aktif maddeli 1200 ITG/MG olan larvasitle, il merkezinden geçen dere yataklarında biyolojik mücadele yapılmıştır. Kullanılan madde dünya üzerinde similium mücadele programlarında kullanılan tek ürün olan ve balıklar, kuşlar, kurbağalar, arılar, insanlar ve memeli hayvanlar için güvenli, çevreye herhangi bir zararı olmayan, sadece hedef canlı similium türü üzerinde etkili, aktif maddesi Avrupa Birliği Biyosidal direktifinde (98/8EC) onaylı bir ilaçtır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.